Головна Новини Світ Росія Путін номінований на Нобелівську премію миру: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін номінований на Нобелівську премію миру: подробиці

Кандидатуру російського президента на отримання "нобелівки" висунув не надто відомий письменник Сергій Комков

13 травня 2021, 20:08 comments1439
Поділіться публікацією:

Навколо відомої Нобелівської премії миру, ймовірно, може розгорітися новий скандал. Все тому, що 13 травня стало відомо про її чергового лауреата. За інформацією агентства УНН, яке посилається на російські ЗМІ, в списку кандидатів на отримання "нобелівки" знаходиться російський президент Володимир Путін.

Путін номінований на Нобелівську премію миру: подробиці

Володимир Путін номінований на Нобелевську премію миру-2021. Фото з відкритих джерел

Слід зазначити, що конкретної "заслуги" політика, через яку він може бути удостоєний подібної нагороди, не озвучують. Зате відомо, що висунення Путіна на премію є справою рук запоребрікового письменника Сергія Комкова.

Зазначимо, що нинішнє висунення на премію миру для російського президента вже п'яте. Перед цим його ім'я значилося в списку номінантів у 2007, 2013, 2014 і 2016 роках.

До слова, Комков уже не вперше намагається організувати можливість отримання Володимиром Путіним "нобелівки". Попередня спроба відбулася у 2014 році — за нібито позитивний вплив на вирішення військових конфліктів у Сирії і на території Близького Сходу.

Тоді в комітеті премії підкреслили — на прийняття рішення обов'язково вплине факт агресії Росії проти України.

У 2021 році, як повідомляє Комков, попередньо, за нагороду побореться мінімум 286 осіб. Ця кількість ще може змінитися.

Цікаво, що у Кремлі відхрестилися від вказаної теми, зазначивши, що нібито "не стежать" за подібними ініціативами. За словами прессекретаря Путіна Дмитра Пєскова, інформацію про висунення вони дізналися із засобів масової інформації.

Досить іронічним може вважатися те, що одним із конкурентів Путіна серед номінантів є в'язень політичного режиму РФ, опозиціонер Олексій Навальний.

Також отримання премії миру може "світити" білоруській опозиціонерці Світлані Тихановській, американському антирасистському рухові Black Lives Matter і навіть експрезиденту Штатів Дональду Трампу.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чи збирається Володимир Путін якимось чином втрутитися у судовий розгляд над своїм кумом, проросійським політиком Віктором Медведчуком.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, кого з родичів англійської королеви Єлизавети II підозрюють у співпраці з Путіним і його наближеними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини