Головна Новини Світ Росія Путін особисто затверджує «розстрільні списки»: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін особисто затверджує «розстрільні списки»: про що мова

Чистки в Міноборони РФ жодним чином не пов'язані із корупцію, вважає політолог Вадим Денисенко. За його словами, вони також у найближчій перспективі не вплинуть і на ведення бойових дій в Україні

24 травня 2024, 12:37 comments1110
Поділіться публікацією:

Чистки в Міноборони терористичної Росії насамперед є ударом по клану Патрушева, Чемезова та, власне, самого Міноборони, вважає Вадим Денисенко. При цьому він звернув увагу що наразі затримують важливих, проте другорядних осіб, які не належать до прямих кураторів відповідних кланів.

Путін особисто затверджує «розстрільні списки»: про що мова

Володимир Путін

Як вважає Денисенко, зараз система в РФ є у підвішеному стані, адже кожен має розуміння, що на нього "є папка". Саме тому, впевнений експерт, зараз система в активному пошуку того, кому можна присягнути на вірність, але зробити це таким чином, щоб не опинитися у в’язниці за звинуваченнями у зраді.

У цьому контексті політолог звернув увагу на затримання російського генерала Попова, який рік тому дозволив собі розкритикувати дії тодішнього міністра оборони Сергія Шойгу.

"Система показує, що люди з власною критичною думкою не їй потрібні",
- підкреслив експерт.

При цьому політолог відзначає, що наразі всі "посадки" у ворожій Росії виглядають хаотично. Вони, ймовірно, відбуваються задля того, щоб посіяти страх. Як каже експерт, за цими посадками не стоїть Микола Патрушев, це стало зрозуміло після його відправлення у відставку із посади голови російського Радбезу.

"Що ми можемо точно сказати, так це те, що "розстрільні списки" особисто затверджує Путін",
- підкреслив Денисенко.

Окрім того, він стверджує, що сам Патрушев остаточно втратив контроль за силовиками, тепер їх особисто контролює Путін.

На думку Денисенка, посадки в РФ мають на меті створити репресивний апарат, який триматиме систему у страху і роль ФСБ у цьому процесі надзвичайно зростає. При цьому кремлівський диктатор так хоче змінити систему, щоб у ній особливо нічого не змінилося.

"Путін, будучи лінивою людиною з однієї сторони і такою людиною, яка боїться добивати тих, хто є в його оточенні, пробує побудувати такий механізм противаг, який би дозволив йому мінімально працювати з однієї сторони, а з іншої, тримати в напрузі всіх і все. Ця модель неробоча в тому плані, що потребує уваги Путіна весь час і дратує його енергозатратністю. А це може призвести лише до двох варіантів розвитку: озлобленість Путіна і збільшення репресій або ж спроба створити якусь стабільну модель умовного колективного органу, який буде підтримувати баланси сил при мінімальному втручанні Путіна і вʼялій репресивній активності",
— вважає політолог.

При цьому він прогнозує, що період репресій може затягнутися на кілька місяців.

Разом з тим, Денисенко відзначив, що така ситуація в РФ в короткостроковій перспективі жодним чином не вплине на хід бойових дій в Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що чистки у Міноборони РФ можуть бути пов’язані із наближенням річниці бунту Пригожина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини