Головна Новини Світ Росія Путін отримав запрошення від одного із світових лідерів: куди зібрався диктатор
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін отримав запрошення від одного із світових лідерів: куди зібрався диктатор

За інформацією Reuters, Путін у травні поїде до Китаю для переговорів із Сі Цзіньпіном

19 березня 2024, 13:00
Поділіться публікацією:

Російський президент Володимир Путін у травні має намір вирушити до Китаю для переговорів із Сі Цзіньпіном. Цей візит може стати першою закордонною поїздкою глави Кремля після переобрання за новий президентський термін. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Путін отримав запрошення від одного із світових лідерів: куди зібрався диктатор

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

"Путін відвідає Китай", — повідомило Reuters одне з джерел, яке побажало залишитися анонімним. Подробиці незалежно підтвердили ще чотири джерела, які також говорили за умов анонімності.

Інше джерело повідомило, що поїздка Путіна до Китаю, ймовірно, відбудеться у другій половині травня. Два джерела повідомили, що візит Путіна відбудеться до запланованої поїздки Сі до Європи.

Західні уряди засудили переобрання Путіна як несправедливе та недемократичне. Але Китай, Індія та Північна Корея привітали з його продовженням правління ще на шість років, наголосивши на лінії геополітичного розлому, які розширилися після вторгнення Росії в Україну в 2022 році.

У матеріалі йдеться, що останніми роками Китай зміцнив свої торгові та військові зв'язки з Росією, оскільки Сполучені Штати та їхні союзники запровадили санкції проти обох країн, особливо Москви, за вторгнення в Україну. Дві країни оголосили про партнерство "без кордонів" у лютому 2022 року, коли Путін відвідав Пекін лише за кілька днів до вторгнення.

Іноземні дипломати та спостерігачі заявили, що вони очікують, що Путін зробить Китай своєю першою точкою після переобрання. Офіційна інавгурація Путіна має відбутися приблизно 7 травня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — китайський лідер Сі Цзіньпін прихильно сприйняв переобрання Путіна, висловивши сподівання, що під керівництвом того РФ зуміє досягти "великих успіхів" у національному розвитку. Також Сі підкреслив, що офіційний Пекін надає великого значення розвитку китайсько-російських відносин. Відомо, наприклад, поки Індія взяла паузу в імпорті російської нафти (дякую санкціям), Китай планує імпортувати її рекордну кількість. Також з'явилися дані, що Китай бойкотуватиме мирні переговори щодо України, якщо на них не буде РФ. Про що говорять останні дії Китаю? Чи можуть вони змінитись у ракурсі російсько-української війни в найближчому майбутньому? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини