Головна Новини Світ Росія Путін підписав закон: що тепер загрожує росіянам за неявку у військкомат чи дезертирство
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін підписав закон: що тепер загрожує росіянам за неявку у військкомат чи дезертирство

У Росії серйозно посилили відповідальність за ухилення від військової служби, а простіше кажучи, за небажання вирушати на війну в Україні

24 вересня 2022, 16:25 comments2782
Поділіться публікацією:

У Кремлі, як і раніше, вважають, що їм усе зійде з рук і, налякавши росіян палицею та в'язницею, можна відправляти росіян пачками на війну в Україну. Так президент РФ Путін підписав закон про позбавлення волі на строк до 10 років за дезертирство та неявку військовослужбовців на службу на заклик, а також про позбавлення волі на строк до 10 років за добровільне здавання в полон. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє російська пропагандистка інформагентство "РІА Новини".

Путін підписав закон: що тепер загрожує росіянам за неявку у військкомат чи дезертирство

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

У повідомленні йдеться, що обтяжливою обставиною при злочинах проти військової служби вважатиметься, якщо вони скоєні не лише в умовах збройного конфлікту чи воєнних дій, а й "у період мобілізації чи воєнного стану, у воєнний час". Так, посилюється відповідальність за невиконання військового наказу, опір начальнику з військової служби, самовільне залишення місця служби, дезертирство, ухилення від служби, порушення правил служби, втрату військового майна, якщо вони скоєні "в період воєнного стану, у воєнний час або в умовах збройного конфлікту чи ведення бойових дій". Призвані на військові збори із запасу нестимуть кримінальну відповідальність за неявку або самовільне залишення місця служби нарівні з контрактниками.

Вводиться кримінальна відповідальність за добровільне здавання в полон (від 3 до 10 років) та кримінальна відповідальність за мародерство (до 15 років), вводиться кримінальна відповідальність за повторне порушення умов контракту з держоборонзамовлення — від 4 до 8 років колонії, а якщо не виконано завдання або збитки склали не менше 5 млн рублів — на термін від 5 до 10 років, вводиться кримінальна відповідальність за повторну відмову від укладання контракту з держоборонзамовлення (від 4 до 8 років).

Читайте на порталі "Коментарі" — стояти до останнього — президент Росії Володимир Путін особисто не дозволив військам відступити з Херсона. Путін відкинув усі прохання військових командирів про те, щоби відвести війська.

Також видання "Коментарі" повідомляло — у Кремлі вдали, що не знають, де Віктор Медведчук , поки президент Туреччини Ердоган не розкрив правду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/179161
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дадон

25 вересня 2022, 06:21

А в Украине за тоже самое ставят к стенке


Новини