Головна Новини Світ Росія Путін планував розвалити НАТО: деталі від The Sun
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін планував розвалити НАТО: деталі від The Sun

Оприлюднені секретні документи свідчать, що Путін мав намір не тільки захопити територію України, а й відновити вплив Радянського Союзу та знищити НАТО.

6 березня 2023, 11:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Росії стався витік документів ФСБ. Матеріали свідчать про те, що війна в Україні йде не за планами Володимира Путіна. Російський диктатор розраховував, що після повномасштабного нападу на територію України НАТО зазнає краху, а Росія зможе повернути вплив СРСР. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на британське видання The Sun.

Путін планував розвалити НАТО: деталі від The Sun

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Володимир Путін, який служив у КГБ, неодноразово заявляв, що розпад Радянського Союзу був однією з найбільших помилок 20 століття. Російський диктатор намагався поширити вплив Росії на інші країни, адже Путін вважає, що він "має право" втручатись у внутрішні справи країн колишнього СРСР, про що свідчать військові дії в Україні та Грузії.

Згідно з The Sun, секретні матеріали були надіслані з анонімного джерела під псевдонімом Wind of Change для керівника правозахисної організації Gulagu.net Володимиру Осечкіну. Оприлюднені документи повідомляють, що російський диктатор своїм вторгненням в Україну планував залякати Захід ядерною тріадою на стільки, що це призвело б до розпаду НАТО.

Путін мав висунути ультиматум Західній Європі та вимагав би змиритись з російською окупацією. Окрім того, над країнами Балтії та Польщі повинна була бути запроваджена безпольотна зона.

"У майбутньому це дозволить Росії взяти під політичний контроль низку країн, що входили до складу СРСР. НАТО як цілісна структура припинить своє існування", — стверджує анонімне джерело.

Експерт з аналітичного центру із зовнішньої політики Chatham House Кейр Джайлз вважає, що такі матеріали можуть бути правдоподібними.

"Одна з причин, чому вторгнення Путіна в Україну заскочило багатьох на Заході зненацька, полягало в тому, що воно не мало сенсу — якщо ви не були в голові Путіна. Те, що сталося за попередній рік, полягало в тому, що, вийшовши зі свого бункера за час Ковіду, він мав радикально інший погляд на світ", — стверджує Кейр Джайлз.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український генерал розповів, де росіяни відкриють другий фронт.

Також "Коментарі" писав, що Путін показав можливого наступника Рамзана Кадирова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини