Головна Новини Світ Росія Путін поговорив із президентом Бразилії про Україну: що Лула пообіцяв диктатору
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін поговорив із президентом Бразилії про Україну: що Лула пообіцяв диктатору

Кремлівський диктатор Володимир Путін поговорив з президентом Бразилії Лулою да Сілвою про Україну та про мирну конференцію у Швейцарії

10 червня 2024, 21:10 comments3179
Поділіться публікацією:

Між кремлівським диктатором Володимиром Путіним та президентом Бразилії Луїсом Інасіу Лулою да Сілвою відбулася телефонна розмова.

Путін поговорив із президентом Бразилії про Україну: що Лула пообіцяв диктатору

Володимир Путін

Як заявили в Кремлі, за підсумками розмови була виражена взаємна зацікавленість у подальшому поглибленні стратегічного партнерства Росії і Бразилії, що успішно розвивається, за всіма основними напрямками. Домовлено, зокрема, продовжити тісну взаємодію двох країн з урахуванням головування поточного року Росії у БРІКС та Бразилії у "Групі двадцяти".

Крім цього, під час розмови Путін та да Сілва обговорили війну в Україні. Зокрема, кремлівський диктатор висловив свою думку щодо майбутньої мирної конференції у Швейцарії.

Президент Бразилії, у свою чергу, "позначив прагнення зробити внесок у пошук варіантів мирного врегулювання конфлікту в Україні, що відображено у відомій спільній ініціативі Бразилії та Китаю з цього приводу".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що раніше міністр закордонних справ Китаю Ван І заявив , що потрібно якнайшвидше організувати мирну конференцію з питання врегулювання "української кризи" за участю України та РФ. При цьому, на його думку, на конференції мають обговорюватись усі бачення врегулювання конфлікту.

При цьому глава МЗС країни-агресора Сергій Лавров подякував Ван І за те, що Китай відмовився від участі у мирній конференції у Швейцарії.

15-16 червня у Швейцарії має відбутися Глобальний саміт світу. Участь у ньому підтвердили 90 країн та організацій. Очікується, що на саміті обговорять лише три питання із "формули світу" президента Володимира Зеленського – продовольчу та ядерну безпеку, а також обмін полоненими.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини