Головна Новини Світ Росія Путін "поклав лапу" на активи США в РФ: яке рішення ухвалив
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін "поклав лапу" на активи США в РФ: яке рішення ухвалив

Кремлівський диктатор Володимир Путін своїм указом дозволив використати майно США в Росії для компенсації збитків від вилучення російських активів

23 травня 2024, 16:14
Поділіться публікацією:

Кремлівським диктатором Володимиром Путіним підписано указ про порядок компенсації збитків Росії та Центробанку РФ від недружніх дій Сполучених Штатів. Документ вже розміщено на порталі офіційного опублікування правових актів Росії.

Путін "поклав лапу" на активи США в РФ: яке рішення ухвалив

Володимир Путін

З путінського указу випливає, що суди терористичної Росії матимуть право використовувати майно Сполучених Штатів у РФ для компенсації збитків від вилучення російських активів.

Відомо, що йдеться про рухоме і нерухоме американське майно, компаній і громадян США, а також цінні папери, що належать їм, частках у статутних капіталах російських компаній та інших майнових правах США, які знаходяться в Росії.

Документ передбачає, що урядова комісія з контролю за іноземними інвестиціями отримує право направляти до суду перелік того майна, яке "з урахуванням принципу пропорційності може бути використане" для компенсації.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Сполучених Штатах дали добро на конфіскацію активів Росії та використання їх на потреби України. Таким самим шляхом Вашингтон запропонувала піти і країнам Європейського Союзу. Втім, там побоюються конфіскувати російські активи на користь України, бо бояться, що РФ так само вчинить з активами ЄС.

Втім, у ЄС все ж таки вирішили спрямовувати дохід від російських активів на потреби України. Втім, і таке рішення ЄС не сподобалося Кремлю. Зокрема, речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков навіть назвав такі дії "експропріацією". При цьому він все ж таки заявили, що Росія залишає за собою право на "дії у відповідь" у цьому питанні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини