Головна Новини Світ Росія Путін пообіцяв олігархам "плюшки" за лояльність: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін пообіцяв олігархам "плюшки" за лояльність: про що мова

Путін пообіцяв лояльним олігархам закон про недоторканність приватизованої власності

8 червня 2024, 19:38
Поділіться публікацією:

У Росії ухвалять закон, який надасть окремим олігархам імунітет від вилучення активів, отриманих під час приватизації в 1990-ті роки.

Путін пообіцяв олігархам "плюшки" за лояльність: про що мова

Кремль заохочує олігархів до співпраці. Фото з відкритих джерел

"Тут мають бути якісь здорові обмежувальні лінії. Ми про це з представниками бізнесу говоримо. Я взагалі прихильник того, щоб ухвалити відповідне рішення навіть не на рівні указу президента або постанови уряду, а на рівні закону", — заявив Володимир Путін.

Російський диктатор зазначив, що зараз Генпрокуратура РФ вимагає передати державі тільки ті підприємства, які опинилися в приватній власності незаконно внаслідок "шахрайських схем".

"Брали гроші у державних банків, платили втричі дешевше за якийсь актив, а потім від роботи цього активу повертали або навіть не повертали взяті у держбанків кредити. Це розкрадання", — сказав він.

Як відомо, кількість випадків націоналізації приватних активів у РФ різко зросла після початку війни з Україною. За 2022-23 рр. під контроль держави перейшли понад 180 підприємств, які переважно пов'язані з ВПК, харчовою та рибною промисловістю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін знову озвучив наратив про готовність Росії до перемовин з Україною. "Перемовини можливі на тих умовах, про які ми домовлялись ще починаючи у Мінську, а потім у Стамбулі. Але навіть, якщо взяти за основу домовленості у Стамбулі, ми повинні виходити з реалій сьогоднішнього дня", — заявив російський диктатор.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що діюча модель зростання російської економіки "примітивна" та незабаром вичерпає себе, заявив глава "Сбербанку" Герман Греф. Поточне зростання російської економіки, за словами Грефа, насамперед забезпечують зростаючі витрати держави на машинобудування, що призводить до зростання зарплат в економіці. "Люди стають більш заможними, вони йдуть у банки і, незважаючи на всі обмеження Центрального банку, отримують кредити. Навіть за дуже високими ставками через те, що в них зросли доходи", — зазначив він.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини