Головна Новини Світ Росія Путін поставив питання руба – хоче від НАТО гарантій, що Україна не вступить до Альянсу
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін поставив питання руба – хоче від НАТО гарантій, що Україна не вступить до Альянсу

Президент Росії Володимир Путін хоче розпочати предметні переговори щодо досягнення юридичних гарантій нерозширення НАТО на схід

1 грудня 2021, 16:00
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін хоче отримати від країн Північноатлантичного Альянсу гарантії, що НАТО не розширюватиметься на схід. Іншими словами, що до Альянсу ніколи не приєднається Україна. Москва сподівається на такі предметні переговори з НАТО. Як передає видання "Коментарі", про це Володимир Путін заявив на церемонії вручення вірчих грамот у Кремлі, пише "РБК".

Путін поставив питання руба – хоче від НАТО гарантій, що Україна не вступить до Альянсу

Володимир Путін. Фото: сайт Кремля

Володимир Путін акцентував увагу на тому, що головні гарантії про те, що НАТО не просуватиметься на схід, Москва хоче отримати від США, а також від інших країн Альянсу. Президент РФ висловив сподівання, що разом із НАТО вдасться виробити домовленості, які виключать будь-які просування Альянсу.

При цьому Володимир Путін уточнив, що йдеться про повноцінний юридичний документ, а не усне запевнення країн НАТО. Тому що на словах виходить одне, а насправді зовсім інше.

Володимир Путін також висловив обурення, що стурбованість Росії ніхто не враховує на Заході. У зв'язку з цим напруженість між РФ і НАТО збільшує насамперед через те, що інфраструктура НАТО дедалі ближче до російського кордону. Президент РФ поспішив додати, що Росія не є стороною, від якої походить небезпека чи погрози, Москва лише реагує на наближення військ НАТО до своїх кордонів та вживає відповідних військово-технічних заходів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — до путінської "Єдиної Росії" набирають мешканців ОРДЛО. Політичні експерти в ексклюзивному інтерв'ю порталу "Коментарі" розповіли, до чого це може спричинити і як реагувати Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини