Головна Новини Світ Росія Путін повернеться до Нормандського формату лише за однієї умови
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін повернеться до Нормандського формату лише за однієї умови

Заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак заявив, що переговори на рівні лідерів Нормандського формату стануть можливими лише після конкретних кроків України.

27 січня 2022, 07:48 comments4552
Поділіться публікацією:

Надання на законодавчому рівні особливого статусу Донбасу – головна умова Москви, виконавши яку Київ може розблокувати подальші переговори. Як передає портал "Коментарі", таку заяву за підсумками зустрічі політичних радників лідерів Нормандського формату зробив заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак.

Путін повернеться до Нормандського формату лише за однієї умови

Володимир Путін. Фото: сайт Кремля

Представник Росії на переговорах у Парижі заявив, поки Україна не виконала взяте на себе зобов'язання про закріплення правового статусу Донбасу до Конституції країни, подальші переговори лідерів Нормандського формату неможливі. Росія не готова продовжувати переговори.

Дмитро Козак уточнив, як тільки Україна надасть особливого статусу Донбасу, це відкриє шлях до виборів на сході України. Після внесення змін до українського законодавства можна буде продовжувати переговори у Нормандському форматі для обговорення питань щодо проведення виборів.

Зазначимо, зустріч затягнулася на понад 8 годин, але й за її підсумками було обумовлено, що повторні переговори можуть відбутися знову через два тижні, але вже в Берліні. Голова ОП Андрій Єрмак, який представляє Україну на переговорах, заявив, що переговори були дуже непростими.

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава МЗС Росії Сергій Лавров не став заперечувати інформацію про те, що Росія постачає бойовикам "ДНР" і "ЛНР" озброєння. Лавров натякнув, що це питання саме собою відпаде, як тільки Захід зможе виконати те, що обіцяв Росії, а саме – провести роботу з українською владою на предмет виконання нею Мінських угод. Зокрема, закріплення у Конституції України особливого статусу Донбасу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини