Головна Новини Світ Росія Путін позбавляється незручних журналістів - Івана Сафронова засудили до 22 років колонії суворого режиму
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін позбавляється незручних журналістів - Івана Сафронова засудили до 22 років колонії суворого режиму

Черговий вирок російської влади

5 вересня 2022, 19:01
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Московський міський суд засудив до 22 років колонії суворого режиму колишнього журналіста видання "Коммерсант" та "Ведомости" Івана Сафронова у справі про "державну зраду" (ст. 275 КК). Суд проходив у закритому режимі. Про це повідомляє видання "Радіо "Свобода"".

Путін позбавляється незручних журналістів - Івана Сафронова засудили до 22 років колонії суворого режиму

Івана Сафронова засудили до 22 років колонії суворого режиму. Фото з відкритих джерел

Колегія з трьох суддів під головуванням Дмитра Гордєєва оголосила вирок, не надавши жодних обґрунтувань у зв'язку з "секретністю" справи, а тому лише повідомила про винесений вирок. Окрім вироку, Сафронову додатково призначили штраф у розмірі 500 тис. рублів та обмеженням волі на два роки.

Раніше прокуратура на засіданні просила призначити обвинуваченому 24 роки суворого режиму, 500 тис. рублів штрафу та два роки обмеження волі та конфіскацію майна, "одержаного злочинним шляхом". За словами адвоката Євгена Смирнова, під час перерви прокурор пропонував Сафронову укласти мирову угоду і визнати себе винним в обмін на 12 років колонії, але він відмовився.

Іван Сафронов перебуває в СІЗО в Лефортово з липня 2020 року. Журналіста звинувачують у передачі своїх даних чеській розвідці: правоохоронці заявили, що він нібито надавав інформацію про військово-технічне співробітництво, оборону та безпеку Росії. Пізніше у справі був епізод, пов'язаний із Сирією. До кінця розслідування служба ФСБ відмовлялася розголошувати подробиці звинувачень.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що суд в Російській Федерації визнав український полк "Азов" терористичною організацією. Цим рішення діяльність військово полку була заборонена на території РФ.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини