Головна Новини Світ Росія Путін придумав як мотивувати іноземців воювати за Росію у війні проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін придумав як мотивувати іноземців воювати за Росію у війні проти України

Кремль активно агітує іноземців вирушати на війну в Україну, а натомість отримати російське громадянство

15 травня 2023, 15:22
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, який дозволяє іноземним громадянам, які уклали у період проведення так званої "СВО" контракти на проходження військової служби у Збройних силах РФ, отримати російське громадянство у спрощеному порядку. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє російський інтернет-портал правової інформації.

Путін придумав як мотивувати іноземців воювати за Росію у війні проти України

Російський паспорт. Фото з відкритих джерел

Документ вносить зміни до указу про прийом до громадянство РФ у спрощеному порядку іноземних громадян та осіб без громадянства, які уклали контракт на проходження військової служби.

Контракт має бути укладений на 1 рік.

На спрощене отримання громадянства також можуть претендувати подружжя, діти та батьки тих іноземних громадян, які погодяться проходити службу у ЗС РФ. Указ підписано 15 травня і набуває чинності з моменту підписання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Донбасі загалом і в районі Бахмута, зокрема, тривають запеклі бої. Експерти оцінили для видання "Коментарі" те, що відбувається зараз у найгарячіших точках, а також – як це може вплинути на загальний перебіг війни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Путін має просити у нас пощади, упевнений президент України Володимир Зеленський. "Той, хто приніс смерть, той, хто став на шлях геноциду, той, хто хоче знищити нас і хоче знищити Європу, яку ми цінуємо, має просити пощади. І тоді буде наша відповідь – трибунал", – заявив український лідер у німецькому Аахені під час вручення премії імені Карла Великого. За його словами, Путін вибрав катастрофу — він сам і є катастрофа та агресія, а "його формулою стала смерть". Раніше, в Італії, Зеленський наголошував, що Путін своїм перебуванням на посаді президента та продовженням своєї агресивної політики все більше ізолює РФ від цивілізованого світу. Яка ймовірність, що Путіна невдовзі – тим чи іншим чином – усунуть від влади? Що може прискорити його падіння? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини