Головна Новини Світ Росія Путін прорахувався: яка його традиційна тактика не вплинула на Захід
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін прорахувався: яка його традиційна тактика не вплинула на Захід

Кремлівський диктатор Володимир Путін розраховував, що і цього разу його «тактика гопника» спрацює, але він помилився, відзначив під час чату на Главреді дипломат Володимир Огризко

19 червня 2024, 13:12
Поділіться публікацією:

Не можна виключати, що терористична Росія і Китай будуть продовжувати лінію протиборства з рештою світу, відзначив колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко, і як результат, організують свій саміт миру.

Путін прорахувався: яка його традиційна тактика не вплинула на Захід

Володимир Огризко

"Китай, на превеликий жаль, сьогодні на боці Росії, і демонструє це публічно й офіційно, тому не можна виключати, що такий саміт своїх прибічників вони можуть зібрати. Ми вже чули, що 26 країн начебто висловили готовність до проведення такого саміту", — відзначив дипломат.

За його словами, немає нічого страшного в тому, що ці країни ймовірно, зберуться на таку зустріч.

"Мені, наприклад, цікаво, щоб Китай пояснив перший пункт свого "мирного плану" про суверенітет і територіальну цілісність. Цей пункт передбачає, що йдеться про міжнародно визнані кордони України 1991 року? Якщо так, то це одна річ. Але чомусь Китай уникає відповіді на це просте запитання. І таких питань справді дуже багато", — підкреслив дипломат.

Втім, додав Огризко, якщо цей китайсько-російський саміт буде базуватися на тому, що треба визнавати територіальні загарбання, шансів у таких пропозицій не буде.

До речі, за словами дипломата, кремлівський диктатор Володимир Путін, виставляючи Україні неадекватні вимоги, переграв сам себе.

"У Путіна була логіка гопника з підворіття: він вимагає більше, ніж може проковтнути, розуміючи, що дадуть не все, а менше, і так буде добре. Що сьогодні "добре" для Путіна? Заморожування лінії фронту в тому вигляді, в якому вона є сьогодні. Якби він попросив саме це, від нього б вимагали відступити. А так, попросив більше – погодяться на те, що є зараз. Така банальна логіка хулігана з підворіття, який думає, що такою логікою керуються і всі інші", — відзначив дипломат.

Проте, на саміті на його слова відреагували очікувано негативно, сказали, що ультиматуми – це не та мова, яку світ хоче розуміти. При цьому на саміті підтвердили, що Україну будуть підтримувати.

"Тому цей трюк Путіна був абсолютно невдалим і не зміг стати темою для обговорення. На це звернули увагу, як на чергову недолугість Путіна, й не більше", — додав дипломат.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про недолугі вимоги Путіна щодо війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини