Головна Новини Світ Росія Путін раптово змінив свої плани: президент РФ скасував важливий візит
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін раптово змінив свої плани: президент РФ скасував важливий візит

Володимир Путін скасував візит до Туреччини, де мав зустрітись з Реджепом Ердоганом.

8 лютого 2024, 09:50 comments1186
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін мав відвідати Туреччину 12 лютого. Однією з тем зустрічі Путіна та лідера Туреччини Реджепа Ердогана мало стати питання українського зерна. Однак за кілька днів до зустрічі між президентами стало відомо, що візит Путіна скасовано.

Путін раптово змінив свої плани: президент РФ скасував важливий візит

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Речник Кремля Дмитрій Пєсков 7 лютого розповів російським ЗМІ, що підготовка візиту Путіна до Туреччини триває. Однак менші ніж за годину виявилось, що Путін не відвідає Туреччину у лютому. В Анкарі повідомили, що візит президента Росії до Ердогана перенесли на кінець квітня або початок травня.

Офіційна причина, чому президент РФ Володимир Путін скасував візит до Туреччини не повідомляється. Однак російські політологи стверджують, що візит перенесли на іншу дату через вибори в обох країнах. У Росії відбудуться президентські, а в Туреччині – парламентські.

Нагадаємо, що візит Путіна до Туреччини стане першим візитом російського диктатора в країну НАТО з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Деякі теми, які будуть обговорювати Путін та Ердоган стосуються України, зокрема транспорт українського зерна через Чорне море.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після оголошення, що Путін планує візит до Туреччини у ЄС нагадали про ордер на арешт президента Росії. Речник ЄС Пітер Стано зазначив, що усі країни, які ратифікували Римський статут МКС мають обов'язково арештувати президента Росії Володимира Путіна. Однак Туреччина не ратифікувала Римський статут.

Також "Коментарі" писали про канцлера Німеччини Олафа Шольца, який розповів, який сигнал Європа та США мають надіслати Путіну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини