Головна Новини Світ Росія Путін розпочав гібридну війну проти НАТО: чи відповість Альянс
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін розпочав гібридну війну проти НАТО: чи відповість Альянс

Кремлівський диктатор Володимир Путін вирішив підвищити ставки і розпочати гібридну війну проти НАТО в надії залякати Захід, вважає політолог Віктор Таран. На його думку, наразі складно спрогнозувати, яку відповідь дасть Альянс

22 травня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:

За інформацією видання  Moscow Times, Російська Федерація хоче лише в односторонньому порядку провести зміну морських кордонів з Литвою та Фінляндією. При цьому відомо, що Міноборони країни-агресора вже підготувало документ, за яким терористична Росія має намір оголосити своїми внутрішніми морськими водами частину акваторії на сході Фінської затоки, а також поблизу міст Балтійськ і Зеленоградськ у Калінінградській області.

Путін розпочав гібридну війну проти НАТО: чи відповість Альянс

Володимир Путін

При цьому Міноборони РФ пропонує визначити нечинною постанову Радміну СРСР 40-річної давності, що регулює кордони на Балтиці. Щоб цього досягти, буде проведена зміна географічних координат точок, що визначають положення вихідних ліній, від яких відміряють ширину територіального моря РФ, а також прилеглої зони біля узбережжя та островів.

На думку політолога Віктора Тарана, такі дії означають, що кремлівський диктатор Володимир Путін знову починає застосовувати свою стару випробувану часом тактику — піднімає ставки у протистоянні із Заходом.

"Його гібридна агресія також включає навчання ядерних підрозділів та серію агресивних заходів. Мета проста — залякати Захід, сподіваючись, що останні злякаються і відступлять",
- вважає експерт.

За його словами, наразі дуже складно спрогнозувати реакцію НАТО. Втім, він висловив сподівання, що такі дії терористичної Росії все ж змусять Альянс включитися у протистояння з РФ на повну силу.

"А от війну на два фронти Росія не потягне. Так само як свого часу це не потягнула нацистська Німеччина",
- відзначив експерт.

При цьому Таран відзначає, що історія черговий раз повторюється, а це означає, що терористичну Росію чекає такий самий кінець, як і нацистську Німеччину.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що РФ вирішила "відсунути" кордон із двома країнами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини