Головна Новини Світ Росія Путін розповів, на чиєму боці Росія у війні на Близькому Сході
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін розповів, на чиєму боці Росія у війні на Близькому Сході

Росія виступає за створення палестинської держави

11 жовтня 2023, 16:12
Поділіться публікацією:

Росія виступає за створення палестинської держави. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив російський диктатор Володимир Путін під час виступу на засіданні Російського енергетичного тижня. Трансляція виступу президента РФ ведеться на телеканалі "Росія 24".

Путін розповів, на чиєму боці Росія у війні на Близькому Сході

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

"Позиція Росії щодо Палестини та Ізраїлю добре відома сторонам. Ми виступаємо за виконання рішень ООН та створення палестинської держави", — висловився Путін.

Також вже традиційно Путін звинуватив Вашингтон у тому, що нібито саме через його позицію і спалахнув "арабо-ізраїльський конфлікт". Російський президент заявив, що було нечесно, коли рішення про створення двох держав — Ізраїлю і Палестини так і не було виконано, адже, по суті, держава Ізраїль була створена і почала розвиватися, а ось щодо Палестини цей процес так і не запустився на повну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час зустрічі з прем'єр-міністром Іраку Мухаммедом Шіа Ас-Судані Путін назвав війну на Близькому Сході "яскравим прикладом провалу політики США".

Також видання "Коментарі" повідомляло – у середу, 11 жовтня, на п'яту добу після атаки ХАМАС, Ізраїль атакують уже з трьох сторін (Палестина, Ліван, Сирія), а його збройні сили (ЦАХАЛ) отримали наказ повністю знищити ХАМАС. Сектор Газа знаходиться під потужними ударами, а наземна операція ізраїльтян там, схоже, питання часу. У ескалації на Близькому Сході явно простежується як іранський, а й російський слід. І Україна постійно на цьому робить акценти. Як ситуація може розвиватись далі? Чому пожежі війни спалахують останнім часом надто часто? Чи можна вважати, що це не локальне, а глобальне явище, на яке прийшла черга реагувати жорсткіше, ніж реагував раніше той самий колективний Захід? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини