Головна Новини Світ Росія Путін ще такого не казав: чому він різко понизив планку цілей "СВО"
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін ще такого не казав: чому він різко понизив планку цілей "СВО"

З військового погляду, Донеччина – це все, що він може зробити, вважає експерт

6 вересня 2024, 21:25 comments1237
Поділіться публікацією:

 Під час свого виступу на форумі у Владивостоці Володимир Путін несподівано змінив риторику, заявивши, що тепер головною метою так званої "спеціальної воєнної операції" є захоплення Донбасу. Політтехнолог Михайло Шейтельман в інтерв'ю 24 Каналу зазначив, що Путін усе більше плутається у власних обіцянках, які не в змозі виконати.

Путін ще такого не казав: чому він різко понизив планку цілей "СВО"

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Шейтельман підкреслив, що раніше Путін та російське керівництво не висували Донбас як основну мету "сво". Однак диктатор, який раніше мріяв про "денацифікацію", "демілітаризацію" та захоплення Києва, Харкова, Одеси, тепер зменшує масштаби своїх претензій.

Експерт нагадав, що раніше Кремль планував до 2024 року захопити великі міста, такі як Харків та Одеса, проте Росія навіть не змогла повністю опанувати невелике місто Вовчанськ. На сьогодні єдиним, хоч і сумнівним, здобутком РФ є окупація Авдіївки на початку 2024 року.

За рік російські війська змогли пройти лише 35 кілометрів на Донеччині, зокрема у напрямку Покровська, але за цей час Росія втратила сотні тисяч солдатів та величезну кількість техніки. Враховуючи провали, Путін тепер намагається зменшити амбіції, щоб хоч якось пояснити витрачені ресурси та невиконані обіцянки своєму оточенню.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін сказав, кого хоче бачити посередником на переговорах з Україною. Китай, Бразилія чи Індія могли б відіграти роль посередників у переговорах щодо припинення війни в Україні. Про це заявив російський президент Володимир Путін під час свого виступу на панельній дискусії Східного економічного форуму у Владивостоці, повідомляє Politico.

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини