Головна Новини Світ Росія Путін шукає гроші на війну: у Росії вводять новий податок
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін шукає гроші на війну: у Росії вводять новий податок

Російський диктатор Володимир Путін готує новий податок для іноземних компаній, які залишають Російську Федерацію. Таким чином у Кремлі сподіваються наповнити бюджет РФ.

20 квітня 2023, 16:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія вирішила ввести новий одноразовий податок для іноземних компаній, які хочуть вийти з ринку РФ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Путін шукає гроші на війну: у Росії вводять новий податок

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Новий податок від російського уряду додасться до вже наявних зобов'язань, за яким іноземні компанії повинні продати всі свої активи в Росії зі знижкою 50%, щоб отримати дозвіл на вихід з ринку РФ. Bloomberg вказує, що одноразовий податок може враховувати ціну, узгоджену в рамках відчуження.

"Винятків не буде, тому що бюджет потребує грошей", — говорять джерела видання.

Після повномасштабного вторгнення в Україну, іноземні компанії масово почали покидати Росію. Це призвело до гірших показників прибутків, окрім того, у Росії значно зросли видатки на армію. Таким чином Кремль намагається знайти гроші на війну та функціонування країни.

Станом на 17 квітня дефіцит бюджету Росії сягає 4,77 трильйона рублів. Такі цифри перевищують майже на 40% показник дефіциту, який був закладений на весь рік. Окрім того, витрати з початку року вже перевищили доходи у два рази.

Нагадаймо, що китайський юань став найпопулярнішою валютою на російських біржах. Китайська валюта випередила у лютому долар, а в березні покращила свої позиції у Російській Федерації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що  доктор історичних наук РФ запевняє, що через 10 років китайська мова буде така ж популярна в Росії як і англійська. 

Також "Коментарі" писали про те, що у Росії викликала послів Сполучених Штатів, Великої Британії та Канади до МЗС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини