Головна Новини Світ Росія Путін шукає гроші на війну. Вводить новий податок
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін шукає гроші на війну. Вводить новий податок

Російські державні підприємства, які займаються видобутком та продажем газу і нафти платитимуть до бюджету РФ більше грошей.

11 листопада 2022, 19:40 comments3321
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Володимир Путін намагається отримати нові надходження до бюджету РФ, для цього президент Росії вводить новий податок. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Путін шукає гроші на війну. Вводить новий податок

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Щоб війна тривала, наступного року в Росії запрацює новий збір, який охопить найбільші держкомпанії. Запропоновані норми вже прийнято російським урядом і стосуються нафтового та газового сектору.

Згідно з поправками, у 2023-2025 роках "Газпром" сплачуватиме до бюджету Кремля додатково 50 мільярдів рублів на місяць. Це дасть загалом додаткові надходження приблизно в 1,8 трильйона рублів.

Окрім російського гіганта "Газпром" такі компанії як "Роснефть" "Сургутнефтегаз", "Лукойл" та інші зроблять додаткові надходження до бюджету Росії у Розмірі 629 млрд рублів, що становить понад 10 млрд доларів..

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що американський мільярдер Ілон Маск втратив третину своїх прибутків від початку року. Цей найбільший показник з усіх багатів. Головний чинник, який вплинув на статки Маска стало падіння акцій Tesla, якими володіє мільярдер.

Також "Коментарі" повідомляли про одну з країн Європейського Союзу, яка заблокувала рішення про виділення для України 18 млрд євро фінансової допомоги. Це єдина країна з 27 членів ЄС, яка виступила проти грошової допомоги. Таке рішення не стало несподіваним, адже раніше угорські політики неодноразово заявляли, що не підтримають таке рішення і будуть накладати вето на нього. Для прийняття рішення про надання допомоги Україні, мають усі члени ЄС його підтримати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини