Головна Новини Світ Росія Путін скасовує поїздку до Ердогана: Анкара відмовила РФ у важливій угоді
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін скасовує поїздку до Ердогана: Анкара відмовила РФ у важливій угоді

На тлі проблем із платежами та падіння товарообігу диктатор РФ Володимир Путін навіть відмовився їхати до Туреччини.

сьогодні, 21:05
Поділіться публікацією:

 Туреччина не планує обговорювати з Росією відновлення роботи російської платіжної системи "Мир". Про це повідомляє The Moscow Times. Турецькі державні банки поки що не отримали жодних вказівок щодо вирішення проблем із банківськими переказами між двома країнами.

Путін скасовує поїздку до Ердогана: Анкара відмовила РФ у важливій угоді

Ердоган і Путін (фото з відкритих джерел)

Через загрозу вторинних санкцій п'ять турецьких банків вирішили припинити приймати картки "Мир". Починаючи з січня 2024 року, все більше турецьких банків відмовляються від співпраці з російськими платежами. Спроби російської влади домовитися з Туреччиною виявилися безуспішними. До осені майже всі банки Туреччини припинили обслуговувати операції, пов'язані з Росією і Білоруссю.

За даними ТАРС, турецькі банки намагаються захистити себе від можливих санкцій і обмежень. Єдиним банком, який продовжує обслуговувати російсько-турецьку торгівлю, залишається Emlak Katılım. Він проводить операції в лірах і рублях, однак більшість банків одразу блокують транзакції в доларах і євро.

Напруженість між Москвою та Анкарою зросла настільки, що президент Росії Володимир Путін скасував запланований на середину лютого візит до Туреччини. Ця поїздка могла стати його першим візитом до країни НАТО з початку війни.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що росіяни ниють, що Туреччина серйозно підставила РФ. Щоб уникнути санкцій за співпрацю з Росією та Білоруссю, всі турецькі банки, за винятком Emlak Katılım, припинили проведення операцій з цими країнами. Як повідомляють російські ЗМІ, турецькі банки із західними інвестиціями вже припинили обслуговування операцій, пов'язаних із Росією.

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини