Головна Новини Світ Росія Путін сказав, чи вдарить ядерною зброєю по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін сказав, чи вдарить ядерною зброєю по Україні

Кремлівський диктатор Володимир Путін знову прокоментував питання можливого використання ядерної зброї Росією

7 червня 2024, 21:16 comments3032
Поділіться публікацією:

Кремлівський диктатор Володимир Путін заявив, що наразі не бачить причин для застосування ядерної зброї у війні проти України. Водночас він не виключив можливості перегляду ядерної доктрини Росії.

Путін сказав, чи вдарить ядерною зброєю по Україні

Володимир Путін

За його словами, застосування тактичної ядерної зброї можливе лише у виняткових випадках – у разі загрози суверенітету та територіальній цілісності країни. Наразі такої потреби немає, підкреслив кремлівський диктатора.

Втім, він все ж зазначив, що ядерна доктрина Росії, яку вже опублікували у 2020 році, може бути змінена. Доктрина визначає умови, за яких Росія може застосувати ядерну зброю: у відповідь на ядерний напад або напад із застосуванням іншої зброї масового знищення, або ж у разі використання звичайної зброї, коли існування держави під загрозою.

Путін заявив, що, буцімто, ця доктрина є живим інструментом, і Росія уважно стежить за подіями у світі, не виключаючи можливості внесення змін до неї. Це також стосується випробувань ядерної зброї, підкреслив кремлівський диктатора.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що раніше спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко заявила щось подібне. Зокрема, вона сказала, що Росія має ядерну доктрину, згідно якої може застосовувати ядерну зброю. За її словами, зброя може бути застосована, якщо щось буде загрожувати існуванню РФ. При цьому вона відзначила, що за її відчуттями, зараз немає передумов для того, щоб застосовувати тактичну ядерну зброю. Матвієнко заявила, що політики Заходу нібито постійно залякують своїх громадян "загрозою" від Росії.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини