Головна Новини Світ Росія У Раді Федерації не виключили застосування ядерної зброї та назвали умову
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді Федерації не виключили застосування ядерної зброї та назвали умову

Спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко заявила, що Росія може застосувати ядерну зброю, щоб захистити себе

7 червня 2024, 15:42
Поділіться публікацією:

Спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко заявила, що якщо виникне серйозна загроза Росії, зокрема її безпеці та суверенітету, то вона вдасться до всього арсеналу, що має на озброєнні, щоб захистити себе.

У Раді Федерації не виключили застосування ядерної зброї та назвали умову

Валентина Матвієнко

У цьому контексті вона закликала звернути увагу на російську військову доктрину. За її словами, у ній прописано, що Росія залишає за собою право застосувати ядерну зброю у відповідь на застосування проти неї або її союзників ядерної та інших видів зброї масової поразки, а також у разі агресії проти РФ із застосуванням звичайної зброї, коли під загрозу поставлено саме існування держави.

"Якщо буде серйозна загроза нашій безпеці, суверенітету, звісно, ми використовуватимемо весь арсенал, усі можливості, це справедливо",
— заявила Матвієнко.

За її словами, якщо існуванню Росії нічого не загрожуватиме, вона не застосовуватиме ядерної зброї. При цьому Матвієнко заявила, що незважаючи на розмови про те, що може початися ядерна війна, вона не має "такого відчуття".

Матвієнко заявила, що політики Заходу нібито постійно залякують своїх громадян "загрозою" від Росії.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що раніше Валентина Матвієнко заявила про те, що між Росією та Україною можливі переговори, але за умови забезпечення абсолютної безпеки Москви.

Крім того, речник МЗС країни-агресора Марія Захарова заявила, що Росія захищатиме себе всіма доступними способами. Так вона прокоментувала інформацію про те, що країни Заходу надають Україні дозвіл на використання їхньої зброї для ударів територією Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини