Головна Новини Світ Росія Путін та Ердоган обговорили телефоном війну на Близькому Сході: про що домовилися
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін та Ердоган обговорили телефоном війну на Близькому Сході: про що домовилися

Але, судячи з настроїв в Ізраїлі, там, в принципі, зараз не готові до жодних переговорів

10 жовтня 2023, 23:08
Поділіться публікацією:

Очільник Кремля Володимир Путін та президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган обговорили телефоном війну на Близькому Сході. Про це повідомляється на сайті Кремля.

Путін та Ердоган обговорили телефоном війну на Близькому Сході: про що домовилися

Ердоган та Путін (фото з відкритих джерел)

У кремлівському повідомленні йдеться, що президенти РФ та Туреччини висловили "глибоке занепокоєння ескалацією насильства, що продовжується" і "катастрофічним зростанням числа жертв серед цивільного населення".

Також стало відомо, що Путін та Ердоган висловили готовність сприяти припиненню вогню та поновленню переговорів між ХАМАС та Ізраїлем.

Політики вважають, що довгострокове мирне врегулювання можливе лише при створенні незалежної палестинської держави у межах 1967 року зі столицею у Східному Єрусалимі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те,  що означають миротворчі заяви ЕрдоганаПрезидент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що мир на Близькому Сході, де 7 жовтня почалася чергова ескалація, можливий лише за переговорів між Ізраїлем та Палестиною. Також Ердоган висловив готовність стати посередником в ім'я припинення палестино-ізраїльської війни.
 Такого рівня атака на Ізраїль, такого рівня жорстокість, масові страти – це скоординована операція, яку неможливо було провести силами самого ХАМАС, впевнена експертка Олеся Яхно. І цікавими тут явно були Іран, а також Росія, яка вже збудувала цілу пропагандистську кампанію навколо ескалації на Близькому Сході.

Політтехнолог, офіцер ЗСУ Віктор Таран звертає увагу, що Ердоган давно позиціонує себе в арабському світі як нового лідера, людину, здатну вирішувати геополітичні завдання, у тому числі на Близькому Сході. Та й загалом у зоні колишньої Османської імперії.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини