Головна Новини Світ Росія Путін терміново скликає нараду: ЗМІ дізналися причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін терміново скликає нараду: ЗМІ дізналися причину

За інформацією Financial Times, російський президент Путін терміново скликає нараду через падіння курсу рубля

17 серпня 2023, 07:35 comments1588
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін скликає термінову нараду, на якій буде порушено одне головне питання – посилення валютного контролю. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Financial Times".

Путін терміново скликає нараду: ЗМІ дізналися причину

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Видання зазначає, на нараді Путін має заслухати пропозиції від міністерства фінансів Росії про те, щоб зобов'язати експортерів конвертувати частину валютної виручки, більша частина якої зараз знаходиться за кордоном, в рублях.

За даними Financial Times, від експортерів будуть вимагати продавати до 80% валютної виручки протягом 90 днів після поставки і заборонять компаніям, які відмовляються виконувати ці вимоги, отримувати державні субсидії.

Також буде запропоновано ввести: заборону на виплату дивідендів і надання кредитів за кордоном, навіть країнам, які Росія вважає "дружніми"; скасування субсидій на імпорт; обмеження валютних свопів; зменшення суми іноземної валюти, яку експортери можуть вивозити з Росії.

Дані дії свідчать про зростаюче занепокоєння Кремля впливом війни на економіку країни. Вони будуть не першим випадком посилення Росією валютного контролю з перших тижнів вторгнення Путіна в Україну минулого року.

Варто зауважити, що валютний контроль — це одна з чутливих тем для голови центрального банку РФ Ельвіри Набіулліної. Раніше вона говорила друзям, що піде у відставку, якщо він буде запроваджений.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після того, як російський рубль перетнув психологічну позначку 100 руб за долар, Центробанк РФ позапланово підвищив ключову ставку з 8,5% до 12% річних. Про що говорять фінансово-економічні процеси, які зараз відбуваються в країні-агресорі? Чи можуть вони вилитися в соціальне невдоволення з усіма? Як підштовхнути путінський режим до краху? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини