Головна Новини Світ Росія Путін усуває нового кандидата в президенти Росії: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін усуває нового кандидата в президенти Росії: деталі

Російська Центральна виборча комісія не допускає конкурента Путіна Бориса Надєждіна до виборів президента Росії.

5 лютого 2024, 14:53 comments2046
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Один з головних конкурентів Путіна на президентських виборах у Росії Борис Надєждін може втратити можливість брати участь у виборчому процесі. Про це заявили Робоча група Центральної виборчої комісії РФ, яка рекомендує не допускати російського політика до участі у президентських виборах.

Путін усуває нового кандидата в президенти Росії: деталі

Борис Надєждін. Фото з відкритих джерел

Робоча група ЦВК РФ заявила, що Борис Надєждін мав 15% браку у підписах, які він подав 31 січня до Центральної виборчої комісії. Тоді як російський закон допускає реєстрацію кандидата лише з можливим браком менш як 5%.

Сам Надєждін заявив, що його команда планує "відбивати підписи", які забракувала ЦВК. Таким чином у штабі політика очікують "дві безсонні ночі", щоб мати можливість оскаржити близько 9 тис. підписів. Якщо ж після цього ЦВК РФ йому відмовить в участі на виборах президента Росії, то Борис Надєждін заявив, що готовий звернутись до Верховного суду.

Чи допустить ЦВК РФ Бориса Надєждіна до виборів в РФ, де він зможе скласти конкуренцію Путіну, стане відомо 7 лютого, коли Центральна виборча комісія оголосить усіх кандидатів на вибори.

Борис Надєждін – єдиний політик, який заявляє про готовність брати участь у виборах і відкрито критикує війну проти України. Багато опозиціонерів, які живуть в еміграції, звернулися до росіян за його підтримкою. Попри те, що політик висловлює ліберальну позицію, він залишився в Росії та і взаємодіє з владою. Також у питанні територіальної цілісності України, Надєждін покладається на нинішню конституцію РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Путін їде в країну НАТО для переговорів щодо України.

Також "Коментарі" писали, що Росія визнала, що не здатна захистити своє ключове місто.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини