Головна Новини Світ Росія Путін уже не лідер правлячої групи: яка зараз роль у старого диктатора
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін уже не лідер правлячої групи: яка зараз роль у старого диктатора

Путін втратив роль лідера і зараз концентрує всі зусилля на тому, щоб утриматися при владі

14 серпня 2024, 14:52 comments3336
Поділіться публікацією:

Новий міністр оборони Росії Андрій Білоусов несподівано для оточення диктатора Володимира Путіна дедалі швидше входить у роль "віце-президента" Росії та соратника самого Путіна, вважає політолог Віктор Небоженко.

Путін уже не лідер правлячої групи: яка зараз роль у старого диктатора

Володимир Путін

За його совами, Білоусов явно переганяє досвідченого прем'єр-міністра Мішустіна у політичному впливі на владу та Путіна.

"Він відкрито критикує Матвієнка та депутатів Держдуми за їх некомпетентність та потяг до багатства. При цьому "курський провал" міністерства оборони Росії легко переноситься на начальника Генштабу Герасимова, не на Білоусова", — заявив політолог.

Він звернув увагу на те, що Білоусов під час війни раптом зайнявся тотальною ревізією армії часів Сергія Шойгу, що загрожує масовим чищенням російського генералітету, який хоче багато жити не гірше, ніж поліція чи спецслужби.

"І війна проти України надала їм таку можливість. Ця суперечність між військовими генералами та репресивним апаратом Путіна, під час провальної війни проти України, може мати серйозні політично ризики особисто для Путіна та його авторитарного режиму влади", — упевнений Небоженко.

На його думку, якщо, незадоволені жорстокістю та безцеремонністю міністра Білоусова, генерали знайдуть союзників серед вищої бюрократії та нових олігархів, то путінський режим авторитарної влади почне швидко змінюватися за складом та структурою, незалежно від результатів війни проти України та тиску Заходу.

"Тим більше, що жахлива концентрація влади Путіним уже зараз не відповідає його силі та здібностям своєчасно та правильно вирішувати найважливіші політичні та економічні проблеми Росії. Тому Путін уже не лідер правлячої групи і автор режиму влади, тим більше не арбітр між російськими олігархами та бюрократією, а лише "розводящий", який намагається за рахунок політичних інтриг будь-якими шляхами утримати владу", — підсумував політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що засновник ПВК "Паладін" Закревський звернувся до російських військових із закликом повалити Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини