Головна Новини Світ Росія Путін видав новий указ щодо українців, які отримали російський паспорт
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін видав новий указ щодо українців, які отримали російський паспорт

Російські силовики займуться тими, хто продовжує користуватися "правами громадянина України"

12 квітня 2023, 18:02 comments11789
Поділіться публікацією:

Колишніх громадян України будуть перевіряти працівники Міністерства внутрішніх справ Росії. Відповідний указ видав російський президент Путін. Про це  пише російське видання ТАСС .

Путін видав новий указ щодо українців, які отримали російський паспорт

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що перевіряти будуть тих, хто після відмови від паспорта України продовжує користуватися правами громадянина України.

Відомо, що  підставою для перевірки стануть факти "порушень" та інформація від російських державних органів. А перевірку проводитиме підрозділ МВС Росії, що прийняв заяву на відмову від українського громадянства. Встановлений термін для перевірки — три місяці.

"У разі підтвердження виявленого факту недотримання обов'язку МВС РФ або його територіальним органом, що проводить перевірку, виноситься мотивований висновок про недотримання громадянином РФ, який вважається таким, що не має громадянства України, обов'язку не вчиняти дій, пов'язаних з реалізацією прав і виконанням обов'язків, передбачених для громадян України", — йдеться в указі Путіна.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те,  коли в Росії можливі протести і чи можливі взагаліУ Росії довіра до системи знижується внаслідок репресій проти відомих людей і водночас посилюється страх росіян. Таку думку в Телеефірі висловив політтехнолог Аббас Галлямов. На його думку, репресії щодо таких людей, як Алла Пугачова або Лія Ахеджакова, вносять когнітивний дисонанс у сприйняття пересічних росіян. Політтехнолог вважає, що мобілізація відіграла важливу роль у запиті росіян на мир. Політолог додав, що після початку мобілізації в РФ відчутно впала кількість росіян, які вважають, що треба воювати проти України до переможного кінця. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини