Головна Новини Світ Росія Путін відвідав ОАЕ та Саудівську Аравію для зустрічей за зачиненими дверима
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін відвідав ОАЕ та Саудівську Аравію для зустрічей за зачиненими дверима

Саудівська Аравія та ОАЕ не визнають юрисдикцію МКС, який видав ордер на арешт російського президента, якого звинувачують у військових злочинах в Україні

7 грудня 2023, 14:45
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін у середу, 6 грудня, відвідав із робочими візитами Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) та Саудівську Аравію, де зустрівся з лідерами цих держав. В Абу-Дабі його прийняв президент Мухаммед бен Заїд Аль Нахайян, а в Ер-Ріяді – наслідний принц і голова ради міністрів Мухаммед бен Сальман Аль Сауд. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "DW".

Путін відвідав ОАЕ та Саудівську Аравію для зустрічей за зачиненими дверима

Володимир Путін в ОАЕ. Фото з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що більша частина переговорів в обох країнах проходила за зачиненими дверима – спочатку у складі делегацій, а потім віч-на-віч. Обговорювалися як питання двосторонніх відносин, так і міжнародні теми, зокрема палестино-ізраїльський конфлікт та війна в Україні. Із саудівським наслідним принцом Путін також обговорив співпрацю двох країн в ОПЕК+.

У ході візитів до ОАЕ та Саудівської Аравії літак Путіна супроводжували російські винищувачі через непередбачувану ситуацію в регіоні, розповів прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. 7 грудня Путін повертається до Москви, де заплановані переговори з президентом Ірану Ібрахімом Раїсі.

Це перша поїздка Володимира Путіна на Близький Схід після видачі ордера на його арешт Міжнародним кримінальним судом (МКС) у Гаазі. ОАЕ та Саудівська Аравія не визнають юрисдикцію МКС та не беруть участь у його роботі. Після оголошення в розшук російський президент відвідував три держави СНД і Китай, що межує з Росією, а також побував на територіях України, окупованих РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи може Путін заявити про терміни закінчення війни в Україні: чи очікувати сенсацій.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи справді Захід не здатний поставити на місце Путіна та Ко: що чекає на Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини