Головна Новини Світ Росія Путін відзначив Лукашенка найвищою державною нагородою в РФ: за що така щедрість
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін відзначив Лукашенка найвищою державною нагородою в РФ: за що така щедрість

Путін заявив, що нагородження Лукашенка «відображає вдячність Росії за внесок у розвиток російсько-білоруських відносин»

9 жовтня 2024, 21:52
Поділіться публікацією:

 Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко отримав найвищу державну нагороду Росії — орден святого апостола Андрія Первозванного. Нагороду йому вручив російський диктатор Володимир Путін. Про це повідомляється на офіційному сайті Кремля.

Путін відзначив Лукашенка найвищою державною нагородою в РФ: за що така щедрість

Лукашенко і Путін (фото з відкритих джерел)

Путін відзначив "видатний внесок" Лукашенка у розвиток російсько-білоруських відносин і висловив вдячність за його підтримку.

"Нагородження вас орденом Андрія Первозванного відображає вдячність Росії за ваш видатний внесок у розвиток російсько-білоруських відносин", – сказав Путін Лукашенку.

Ця нагорода є найвищим орденом Російської Федерації, і її вручають за особливі заслуги в зміцненні державності, розвитку дружніх відносин та підтримку миру. Лукашенко відомий своєю лояльністю до Кремля, підтримкою російської агресії проти України та наданням території Білорусі для здійснення військових операцій РФ.  

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Лукашенко відреагував на пропозицію нардепа зайти в Білорусь. Так званий президент Білорусі Олександр Лукашенко відреагував на пропозиції нардепа Олега Дунди піти наступом на Білорусь. 

Як заявив Лукашенко, збройний конфлікт України з Білоруссю нібито приведе київську владу "до краху". При цьому він заявив, що нібито "ніхто із серйозних людей, навіть на рівні президента Зеленського, не думає про те, що треба зайти до Білорусі". Подібні дії, якщо вони трапляться, упевнений Лукашенко, "приведуть до краху взагалі у воєнному відношенні київська влада". Водночас розмови про необхідність вторгнення до Білорусі Лукашенко назвав "звичайним в'яканням людей, які ні за що не відповідають".
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини