Головна Новини Світ Росія Путін вигадав цинічну провокацію, щоб довести світу свою «значущість»: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін вигадав цинічну провокацію, щоб довести світу свою «значущість»: про що йдеться

Путін їде в Монголію, щоб створити прецедент, коли учасники Римського статуту можуть його не дотримуватися, бо так хоче Кремль

2 вересня 2024, 12:27 comments1249
Поділіться публікацією:

Візит кремлівського диктатора Володимира Путіна до Монголії є ретельно спланованою провокацією з метою підірвати авторитет МКС і зухвало продемонструвати, що є країни, які в угоду кремлівському терористичному режиму готові нехтувати своїми міжнародними зобовʼязаннями щодо виконання ордеру на арешт, говорить той факт, що офіційною версією візиту воєнного злочинця Путіна до Монголії є "святкування" 85-ої річниці бойових дій на річці Халхін-Гол. Зокрема, про це заявив народний депутат Олександр Мережко.

Путін вигадав цинічну провокацію, щоб довести світу свою «значущість»: про що йдеться

Володимир Путін

"Дуже дивно, що йдеться не про дату — 80 чи 90 років. Тобто з самої дати "святкування" 85-ої річниці добре видно, що привід для візиту було обрано штучно, а справжня мета візиту полягає в іншому — змусити Монголію створити небезпечний прецедент недотримання зобовʼязання з виконання ордеру на арешт воєнного злочинця Путіна", — заявив нардеп.

За його словами, з ПАР і Бразилією ця провокація не вийшла, оскільки ці держави обрали все-таки дотримання міжнародного права, а Монголія може не витримати шантаж і тиск кремлівського диктатора.

"Але тут треба мати на увазі одне — порушення міжнародного права, недотримання міжнародно-правових зобовʼязань рано чи пізно погано закінчується для порушника", — відзначив Мережко.

При цьому він вказав, що стаття 10 Конституції Монголії передбачає, що Монголія буде добросовісно виконувати свої зобовʼязання за міжнародними договорами, стороною яких вона є.

"Тобто подивимося, чи буде Монголія виконувати не тільки зобовʼязання за Римським статутом, але й також власну Конституцію. Повага до своїх міжнародно-правових зобовʼязань, до міжнародних договорів — це важлива ознака справжньої правової демократичної держави", — підсумував політик.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російський диктатор Володимир Путін 3 вересня здійснить візит до Монголії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини