Головна Новини Світ Росія Чотири причини, чому Путін їде до Монголії
commentss НОВИНИ Всі новини

Чотири причини, чому Путін їде до Монголії

Росія пропонує Монголії дешевий російський газ в обмін на безпечний візит Путіна на територію країни, яка є членом Міжнародного кримінального суду.

2 вересня 2024, 12:03 comments1629
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російський диктатор Володимир Путін 3 вересня здійснить візит до Монголії. У Кремлі офіційною метою поїздки Путіна називають урочистості з нагоди 85-річчя перемоги над Японією на річці Халхін. Однак, Центр протидії дезінформації назвав чотири причини, чому візит Путіна до Монголії такий важливий для російського диктатора.

Чотири причини, чому Путін їде до Монголії

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Центр протидії дезінформації вказує, що однією з важливих причин чому Путін їде до Монголії – це спроба дискредитувати Міжнародний кримінальний суд, створивши прецедент і надавши російській пропаганді можливість поширювати наратив про "нікчемність розпоряджень західних інституцій". Якщо раніше очільник Кремля обирав країни, які не ратифікували Римський статут (КНДР, Вʼєтнам, Азербайджан), то поїздка до Улан-Батора поставить під удар діяльність міжнародних правових інституцій.

Другою причинною поїздки стане можливість продемонструвати внутрішній аудиторії та світові, що Росія не залишається дипломатично ізольованою державою, а дружні РФ країни готові нехтувати міжнародними зобов’язаннями. 

Третя причина — консолідувати підтримку населення та покращити власний імідж як лідера, який не боїться "західних заходів покарання". Також "міжнародними успіхами" Путін продовжує відволікати увагу російського населення від ситуації у Курській області та ударів України по цілях всередині РФ.

Крім того, візит Путіна в Монголію є частиною зусиль із просування себе як альтернативи Заходу, "центру сили" для країн Глобального Півдня та нав’язування своєї пропаганди щодо війни в Україні. У великому інтерв’ю одній з монгольських газет Путін присвятив багато уваги виправданню свого вторгнення в Україну та перекладанню відповідальності за розв’язану ним війну на "колективний Захід".

Як вказує Центр протидії дезінформації, Монголія натомість отримає частину дешевого російського газу, який транспортуватиметься через країну трубопроводом до Китаю. Крім того, Монголія отримала обіцянку постачання паливно-мастильних матеріалів за пільговими цінами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український журналіст Віталій Портников назвав головну причину візиту Путіна до Монголії.

Також "Коментарі" писали, що в Міжнародному кримінальному суді пояснили, чи має зобов’язання Монголія арештувати Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини