Головна Новини Світ Росія Путін виправдовується за дефіцит яєць в Росії покращенням життя росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін виправдовується за дефіцит яєць в Росії покращенням життя росіян

За словами російського диктатора ціни на яйця та курятину виросли через збільшення доходів росіян.

11 січня 2024, 12:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Росії кілька місяців зростала ціна на яйця, а у період новорічних та різдвяних свят відбувся дефіцит товару. Згодом подібна ситуація виникла і з курятиною. Президент Росії Володимир Путін пояснив таке явище збільшенням доходів росіян. 

Путін виправдовується за дефіцит яєць в Росії покращенням життя росіян

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Під час зустрічі з підприємцями у Хабаровську Путін спробував пояснити причини, чому у Росії виникли проблеми з дефіцитом яєць та курятини.

"З яйцем у нас бачите, що вийшло? Вчасно не зорієнтувалися просто. Об'єми виробництва у нас не зменшилися. Споживання збільшилося у зв'язку з реальними доходами населення. Почали купувати яйця і м'ясо курки. Не подумали, щоб вчасно відкрити імпорт. Бум — і ціни полетіли", — сказав Путін.

Раніше у Мінсільгоспі РФ озвучили іншу причину дефіциту яєць. У російському міністерстві пояснили це кількома спалахами пташиного грипу та сезонними коливаннями.

Попри це видання Moscow Times називає головну причину дефіциту яєць та курятини в Росії тим, що Путін робить зсув економіки у бік збільшення витрат на ВПК та армію, що починає впливати на росіян. Крім того, видання вказує, що проблеми існують не лише з яйцями та курятиною, а й з ліками та іншими товарами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Росії через відсутність води розтоплюють сніг, який використовують для миття дітей. Крім того, у Москві, Санкт-Петербургу та деяких інших регіонах РФ виникли проблеми з опаленням.

Також "Коментарі" писали про польський делікатес, який назвали найгіршим м’ясним продуктом світу. Його полюбляють українці, особливо у зимові свята.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини