Головна Новини Світ Росія Після масового дефіциту яєць у Росії почалася нестача ще одного популярного продукту
commentss НОВИНИ Всі новини

Після масового дефіциту яєць у Росії почалася нестача ще одного популярного продукту

Попри заяви Путіна щодо покращення життя, у Росії після дефіциту яєць скаржаться на зникнення ще одного товару.

7 січня 2024, 10:33 comments3393
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В кінці 2023 року у Росії спостерігався масовий дефіцит курячих яєць, що викликало підвищення ціни на них. Тепер у різних регіонах РФ скаржаться на відсутність курячого м’яса на прилавках у магазинах. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Після масового дефіциту яєць у Росії почалася нестача ще одного популярного продукту

Пусті прилавки у російських магазинах. Фото з відкритих джерел

Жителі Самари, Єкатеринбургу, Ульяновська, Челябінська та інших російських міст заявляють на різке скорочення курятини у магазинах, тоді як інші види м’яса присутні на прилавках. За словами росіян з таким дефіцитом вони не стикались раніше.

"У нашому магазині зазвичай взагалі все можна придбати. І якщо вже стегон чи гомілок немає, то грудка та філе завжди є", — розповідає жителька Самари.

Інші ж користувачі скаржаться у соціальних мережах запитуючи "Путін, де курятина?" та турбуючись, що потрібно "запасатись поки не пізно".

Впродовж року у Росії зростала ціна на курятину, у червні минулого року на майже 7%, а згодом ще на кілька. У російському Мінсільгоспі заявили, що це пов’язано з сезонними коливаннями цін та спалахами пташиного грипу.

Однак, видання Moscow Times називає іншу причину, а саме перехід економіки Росії на військову сферу.

"Зсув економіки у бік ВПК може надовго законсервувати поточне становище російських громадян. Зростання зарплат продовжує нівелюватися зростанням цін на найнеобхідніше, починаючи від харчових продуктів (знамениті яйця — мала частина проблеми) і закінчуючи ЖКГ та ліками", — пише російське видання.

Крім того, російські ЗМІ вказують, що 16 млн громадян РФ живе за межею бідності, а більшість росіян не можуть собі придбати навіть побутову техніку.

Нагадаємо, що у Росії у грудні відбувся масовий дефіцит на яйця. Їх ціна з початку 2023 року зросла на майже 50%. Це пов'язують з кількома факторами: санкціями проти Росії, війною в Україні та дефіцитом робочої сили.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що фіни забрали у росіян поїзди. У Москві лютують через таке рішення.

Також "Коментарі" писали, що стало відомо про країну, яку Росія хоче використати для виготовлення дронів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини