Головна Новини Світ Росія Путін вирішуватиме проблеми з електрикою виловом «грізних бурятів-майнерів»
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін вирішуватиме проблеми з електрикою виловом «грізних бурятів-майнерів»

У РФ дуже бояться ударів у відповідь України по об'єктах енергосистеми

18 липня 2024, 20:17
Поділіться публікацією:

У Росії розгортається дискусія щодо готовності енергосистеми до нових викликів.

Путін вирішуватиме проблеми з електрикою виловом «грізних бурятів-майнерів»

Буряти

Як каже політолог Олексій Копитько, згідно з офіційною версією, внаслідок неполадок на одному з реакторів Ростовської АЕС почалися масштабні перебої з електрикою в Південному федеральному окрузі, які торкнулися понад 2,5 млн осіб.

"Спочатку намагалися позначити таку причину: екстремальна спека та пік енергоспоживання (вперше літній пік перевершив зимовий). Все наклалося – сталася криза. Але потім раптом виявилось (про це заговорили експерти), що у потужної енергетичної держави якось не дуже з енергетикою. Враховуючи зростання потреб, генерації впритул. Особливо з поправкою на можливості розподільчої системи. Є "пляшкові шийки", – каже експерт.

За його словами, у зв'язку з цим нелояльні громадяни почали ставити питання: а що буде, якщо Україна вирішить дзеркально відповісти і зашкодить чутливі місця?

"Мабуть, щоб відігнати погані думки, було вкинуто тезу про злих майнерів. Нібито гігантська енергетична наддержава страждає на неконтрольований майнінг криптовалют. Особисто Путін заявив, що найбільш зухвалі майнери – у Бурятії, Іркутській області та Забайкаллі. Вони наражають на енергетичну небезпеку весь Далекий Схід! Майнери-буряти – саме собою звучить гордо. У зазначеному контексті – подвійно", — наголосив Копитько.

Проте, за його словами, перебувають у РФ "неприємні люди", які запитують: чи може якось закінчувати епопею з "новими регіонами", якщо в "старих" багато всього треба розвивати?

"Якщо війна надовго, до чого підводить Кремль, то для "розвороту на Схід" потрібно масу всього побудувати, забезпечити резерви тощо. А ресурсів на два завдання явно не вистачає. До війни за світове панування з вразливою енергетикою не дуже підготуєшся. З цікавістю подивлюся на вилов майнерів. Можна робити ставки, кого ними призначать – таджиків, ЛГБТ чи посібників іноагентів", — зазначив Копитько.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що Путін знайшов несподівану причину, чому в регіонах РФ перебої зі світлом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини