Головна Новини Світ Росія Путін висунув умову для ремонту "Північного потоку"
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін висунув умову для ремонту "Північного потоку"

Росія готова зайнятися ремонтом ушкоджених ниток "Північного потоку"

12 жовтня 2022, 15:13
Поділіться публікацією:

Кремль готовий розпочати ремонт пошкоджених газогонів "Північного потоку",  але за умови, що їх й надалі будуть використовувати. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на заяву президента РФ Володимира Путіна, яку він зробив 12 жовтня.

Путін висунув умову для ремонту "Північного потоку"

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

"Відремонтувати підірвані газопроводи можливо, але тільки у разі їх подальшої економічно обґрунтованої експлуатації і, звичайно, при забезпеченні безпеки маршруту — це першорядна умова", — заявив Путін.

Окрім цього, Путін заявив, що РФ нібито готова постачати газ до ЄС вцілілою гілкою "Північного потоку-2". Мало того, Путін навіть обіцяє постачати додаткові об'єми газу в зимовий період.

"Якщо ми з європейцями прийдемо до спільного рішення постачати газ по вцілілій гілці "Північного потоку-2" — а одна гілка, попри все, вціліла, хоча нас, на жаль, не допускають до обстеження гілки, тиск там зберігається, хоча вона може бути пошкоджена. Її потужність 27,5 млрд куб. м газу на рік, це близько 8% всього імпорту газу в Європі. Росія до початку цих поставок готова, м'яч на боці Євросоюзу", -  сказав Путін.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що аварія на газопроводі "Північний потік-2" спричинена вибухівкою з сотнями кілограм тротилу. Причиною аварії на лінії газопроводу називають сотні кілограм тротилу. Саме з такими коментарями відправили доповідь представники Данії та Швеції в ООН. 26 вересня відбулась аварія на трубопроводі "Північний потік-2", через яку в Балтійське море потрапила велика кількість газу, а сам газопровід зупинив постачання газу. Два витоки було зафіксовано в територіальних водах Данії та ще два в економічній зоні Швеції.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rbc_news/60313
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини