Головна Новини Світ ЄС Аварія на газопроводі "Північний потік-2" спричинена вибухівкою з сотнями кілограм тротилу
commentss НОВИНИ Всі новини

Аварія на газопроводі "Північний потік-2" спричинена вибухівкою з сотнями кілограм тротилу

Витік газу був зроблений спеціально.

1 жовтня 2022, 21:48 comments1062
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Станом на 1 жовтня витік вдалось ліквідувати. Але причиною аварії на лінії газопроводу називають сотні кілограм тротилу. Саме з такими коментарями відправили доповідь представники Данії та Швеції в ООН. Про це повідомляє видання Businessinsider.

Аварія на газопроводі "Північний потік-2" спричинена вибухівкою з сотнями кілограм тротилу

Аварію на газопроводі викликано вибухівкою з сотнями кілограм тротилу. Фото з відкритих джерел

26 вересня відбулась аварія на трубопроводі "Північний потік-2", через яку в Балтійське море потрапила велика кількість газу, а сам газопровід зупинив постачання газу. Два витіки було зафіксовано в територіальних водах Данії та ще два в економічній зоні Швеції.

Після цього західні політики натякали, що в цій аварії є зацікавлені сторони, прямо не називаючи Російську Федерацію. Але РФ довго не відсиджувалась і звинуватила в припиненні роботи газопроводів США. За заявами Росії для американців було вигідно зупинити поставки газу в Європу, адже тепер ЄС буде купувати енергоресурс в США.

Але варто зазначити, що РФ спричинила енергетичну кризу в Європі і постійно шантажує ЄС припиненням постачання газу. Наприклад, 1 жовтня Росія припинила постачати газ до Італії, як зазначили в РФ через юридичні нюанси.

Данія і Швеція почала працювати над встановленням причин аварії та подала свій звіт до ООН в якому країни припустили, що це було зроблено спеціально.

"Сотні кілограмів тротилу було використано для пошкодження газопроводу Nord Stream", — повідомили Швеція та Данія, повідомивши ООН.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про зброю президента РФ Володимира Путіна, яку він застосує взимку проти ЄС.

Також "Коментарі" писали, що Рада Безпеки ООН не змогла прийняти резолюцію про незмінність українських територій. Її заблокувала Російська Федерація, яка має право вето в ООН.








 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харьковчанка

2 жовтня 2022, 10:53

На воре шапка горит. Почерк "новичков" - к бабке не не ходи!


Новини