Головна Новини Світ Росія Путін ввів плату за вихід іноземних компаній з ринку РФ: у скільки обійшлася "свобода" першій компанії
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін ввів плату за вихід іноземних компаній з ринку РФ: у скільки обійшлася "свобода" першій компанії

Компанії, які ще не повністю вийшли з Росії, тепер профінансують російський бюджет

28 березня 2023, 16:20
Поділіться публікацією:

За можливість піти з російського ринку норвезька компанія Wenaas уклала першу угоду про "добровільне пожертвування" в бюджет Росії. Про це повідомляє Financial Times,

 Путін ввів плату за вихід іноземних компаній з ринку РФ: у скільки обійшлася "свобода" першій компанії

Путін ввів плату за вихід з російського ринку (фото з відкритих джерел)

Угоду з російським урядом компанія уклала після того, як продала свої готелі. в Росії. Вартість угоди склала близько 203 млн євро, в тому числі й "10-відсотковий внесок до бюджету РФ".

У публікації йдеться, що всі компанії, що ще не повністю вийшли з російського ринку, тепер заплатять відсоток у  бюджет РФ прямими платежами в разі виходу з країни.

Раніше компанії, що йшли з російського ринку могли вибирати між "добровільним внеском" в державний бюджет РФ, він становив 10% від вартості продажу чи відтермінуванням платежу від продажу на кілька років.

Але сьогодні кожна транзакція, що пов'язана з виходом компанії з Росії, має бути погоджена з урядовою комісією з іноземних інвестицій. 

Журналісти видання пишуть, що багато компаній, що намагаються вийти, опинилися в пастці довгого і заплутаного процесу.

Відомо, що на цей час  близько 2 000 заявок чекають на одобрення. Але комісія збирається тричі на місяць і розглядає не більше 7 заявок за одне засідання.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що дефіцит бюджету в РФ уже перевищив плановий на рік. За перші 20 днів березня дефіцит бюджету в РФ перевищив лютневий, а з початку року становив 3,7 трлн руб, що більше планового показника на весь 2023-й (2,9 трлн руб). “Чорна діра” в російській економіці розширюється завдяки санкціям, але, як і раніше, не так швидко, як хотілося б. Російський Центробанк зараз усіма силами намагається утримати курс рубля, “затискаючи гроші для економіки”.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини