Головна Новини Світ Росія Путін забирає гроші з російської науки на свої "стратегічні ініціативи"
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін забирає гроші з російської науки на свої "стратегічні ініціативи"

Путін нібито взяв фінансування російської науки під особистий контроль. Але наука - це не тільки війна

22 квітня 2023, 22:55
Поділіться публікацією:

В час   антиросійських санкцій, які введені  з причини   вторгнення  РФ до  України, очільник держави-агресорки  тепер вирішив взяти  фінансування наукової діяльності в Росії під власний контроль.

 Путін забирає гроші з російської науки на свої "стратегічні ініціативи"

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Про це Володимир Путін  сказав, роблячи підсумки засідання Ради з науки і освіти, інформує The Moscow Times.

З цього часу бюджетні кошти з російського  бюджету,  що  виділяються  на фінансування  діяльності російських науковців, будуть  найперше  спрямовуватись на "стратегічні ініціативи президента Путіна".

"У пріоритетному порядку мають фінансуватися дослідження, тематика яких безпосередньо пов'язана з реалізацією стратегічних ініціатив президента і які мають критичне значення для забезпечення технологічного суверенітету РФ", — говориться в дорученнях кремлівського очільника.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували Путін шукає гроші на війну. Росія вирішила ввести новий одноразовий податок для іноземних компаній, які хочуть вийти з ринку РФ. Новий податок від російського уряду додасться до вже наявних зобов'язань, за яким іноземні компанії повинні продати всі свої активи в Росії зі знижкою 50%, щоб отримати дозвіл на вихід з ринку РФ. Bloomberg вказує, що одноразовий податок може враховувати ціну, узгоджену в рамках відчуження. Після повномасштабного вторгнення в Україну, іноземні компанії масово почали покидати Росію. Це призвело до гірших показників прибутків, окрім того, у Росії значно зросли видатки на армію. Таким чином Кремль намагається знайти гроші на війну та функціонування країни.

Станом на 17 квітня дефіцит бюджету Росії сягає 4,77 трильйона рублів. Такі цифри перевищують майже на 40% показник дефіциту, який був закладений на весь рік.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини