Головна Новини Світ Росія Путін запускає військову машину на довгу дистанцію: що тепер зміниться у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін запускає військову машину на довгу дистанцію: що тепер зміниться у війні

FT зазначає, Кремль хоче виграти битву за ресурси у війні

14 травня 2024, 14:05 comments3482
Поділіться публікацією:

На третій рік повномасштабної російсько-української війни Володимир Путін змінив міністра оборони, щоб досягти зовсім іншої місії в Україні: змусити російську військову машину, що закостеніла, працювати так довго, як це потрібно. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Financial Times".

Путін запускає військову машину на довгу дистанцію: що тепер зміниться у війні

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Видання зазначає, що несподіваний переворот у Кремлі цими вихідними, внаслідок якого економічний технократ очолив військові зусилля, свідчить про те, що Путін зробив ставку на те, що російський військово-промисловий комплекс переживе Україну та її західних прихильників.

"Путін нарешті зрозумів, що війна вступила в нову фазу, фазу битви за ресурси. ... за те, у кого їх більше і чиї ланцюги постачання краще організовані", — висловив думку журналіст і редактор радіостанції "Эхо Москвы" Олексій Венедиктов.

За словами журналістів, оголошуючи про призначення Білоусова, Кремль дав зрозуміти, що він зосередиться на розвитку російського оборонного сектору, де заводи працюють у кілька змін, щоб збільшити виробництво зброї та боєприпасів у кілька разів. Зміни, зроблені після приведення Путіна до присяги на п'ятий термін, який продовжить його правління щонайменше до 2030 року, є частиною нових призначень, що вказують на першочергове значення оборонного сектора для бачення Кремлем шляхів перемоги у війні.

Автори наголошують, що незважаючи на тріумфальні заяви Кремля про те, що заводи зброї працюють цілодобово, в останні місяці з'явилися ознаки серйозних розривів у російському оборонному виробництві. Інтенсивність обстрілів з боку Росії, хоча вона все ще набагато вища, ніж з боку України, також знизилася з 60 000 снарядів на день у першому півріччі війни до 10 000 на сьогодні. Міністерство зношує артилерійські стволи швидше, ніж виробляє нові, і визнало, що може виробляти лише половину снарядів, необхідних серйозного прориву.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається у Кремлі: до чого може призвести низка гучних відставок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини