Головна Новини Світ Росія Путін зараз стоїть перед серйозною дилемою: яке рішення не може ухвалити
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін зараз стоїть перед серйозною дилемою: яке рішення не може ухвалити

Путін ніяк не може ухвалити рішення про оголошення мобілізації в Росії

14 серпня 2024, 13:44 comments1969
Поділіться публікацією:

Мобілізацію кремлівському диктатору Володимиру Путіну нав'язують із весни цього року. Особливо, коли втрати окупаційних військ перевалили за 30 тисяч осіб на місяць, каже військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

Путін зараз стоїть перед серйозною дилемою: яке рішення не може ухвалити

Володимир Путін

Втім, за його словами, Путін не йде на мобілізацію через кілька причин. По-перше, каже експерт, диктатор чудово розуміє різницю між людиною, яка добровільно йде вбивати українців за винагороду і оцінює ризики теж загинути і людиною, яку примусово відправляють воювати.

"Примусове тіло, що відправляється, на війну при першій же можливості здасться в полон. Найяскравіший приклад останніх днів – це терміновики з Курської області. За тиждень бойових дій майже 2 тисячі полонених!" – заявив Коваленко.

Він закликав подати примусову мобілізацію в Росії на 300 тисяч. При цьому, якщо в полон здадуться 10% цієї кількості, то Україна отримає величезне обмінне тло, а Росія – катастрофу.

"По-друге, а чим їх комплектувати? Вже зараз у російській армії дефіцит техніки у наявних підрозділів – 60%-70%! А якщо ще, скажімо, плюс 300 тисяч тіл, звідки техніка для їхньої комплектації? Тобто вони не зможуть виконувати бойові завдання і їх як більше гинуть, так і ще більше здаватиметься в полон через відчуття загнаності та почуття поразки", — каже Коваленко.

Тому, на його думку, Путін зараз стоїть перед серйозною дилемою, без мобілізації не витягне, але й з мобілізацією отримає ситуативне, миттєве рішення на якийсь час і повний глобальний провал у перспективі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що в Росії визнали, що у Курській області воюють терміновики.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини