Головна Новини Світ Росія Путін згадав про друга Сі: просить Китай допомогти у боротьбі проти Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін згадав про друга Сі: просить Китай допомогти у боротьбі проти Заходу

Російсько-китайський альянс стає дедалі більш зримою перспективою і натомість консолідації країн Заходу

22 лютого 2023, 17:40
Поділіться публікацією:

Сьогодні китайський дипломат зустрівся у Москві з Володимиром Путіним. Цю зустріч президент РФ почав із очевидних спроб загравати з китайськими дипломатами. Він попросив співрозмовника передати привіт китайському правителю Сі Цзіньпіну, назвавши його "нашим та моїм другом".

Путін згадав про друга Сі: просить Китай допомогти у боротьбі проти Заходу

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

"Російсько-китайські відносини розвиваються так, як ми планували в попередні роки: все йде поступально, розвивається, ми досягаємо нових рубежів", — зазначив Володимир Путін.

Російський диктатор нарік, що після розпаду двополярного світу у Росії виникли складнощі на міжнародній арені, і назвав Китай основним партнером у цій ситуації.

У свою чергу Ван І визнав "складну міжнародну ситуацію" та зазначив, що у будь-якій кризі "завжди є можливості".

"Ми також готові підкреслити, що наші відносини завжди не спрямовані на треті країни і, звичайно, не схильні, не піддаються тиску з боку третіх сторін", — сказав Ван І.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай днями представить мирний план щодо врегулювання російсько-української війни. Глава МЗС Китайської Народної Республіки (КНР) Ван І вже показав відповідні напрацювання Києву та Москві. Крім того, активно мусується інформація про можливий швидкий візит до РФ китайського лідера Сі Цзіньпіня. Які очікування від китайських речень? Куди врешті-решт може хитнутися офіційний Пекін – більш активно у бік близького за авторитарним стилем правління Кремля, чи, зміцнивши серце, у бік колективного Заходу з його далекими від КНР демократичними цінностями? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини