Головна Новини Світ Росія Путін змінює стратегію війни в Україні: російська опозиція пояснила відставку Шойгу
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін змінює стратегію війни в Україні: російська опозиція пояснила відставку Шойгу

Пономарьов робить висновок, що відставка Шойгу свідчить про намір Путіна особисто керувати військами у війні проти України.

14 травня 2024, 21:10
Поділіться публікацією:

Господар Кремля  Володимир Путін міняє стратегію війни  в Україні,   навіть не  розраховуючи  на вагомі військові успіхи в битвах. Про це журналістам  "Главреду"  заявив координатор політичного центру "Легіон Свобода Росії", екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, даючи коментар щодо  відставки  Сергія Шойгу з поста  керівника російського міністерства оборони.

Путін змінює стратегію війни в Україні: російська опозиція пояснила відставку Шойгу

Відставка Шойгу (фото з відкритих джерел)

Як  він продовжив, призначення на посаду міністра оборони в Росії урядовця  з економічною освітою – це не головна причина ротацій в російському уряді.

"Журналісти поставили це запитання Пєскову, він пробурмотів на цю тему щось абсолютно невиразне, мовляв, міністерству оборони потрібні інновації. Але справа не в цьому. Зараз це не відіграє жодної ролі, тим більше, що "цивільні" міністри вже були і до цього. Наприклад, Анатолій Сердюков і навіть Сергій Іванов (хоча він і мав "силове" походження, але формально був цивільним міністром). І в цьому сенсі тут немає жодної новизни", — рахує  Ілля Пономарьов.

Експерт прогнозує, що призначення цивільного  посадовця на  таку посаду може засвідчувати  те, що господар Кремля  Володимир Путін вже не  має сподівань  на  великі військові здобутки та перемогу у цій  війні.

"У всякому разі, він не сподівається, що міністерство оборони безпосередньо вплине на гучні військові перемоги. Судячи з усього, він сам остаточно вирішив бути великим воєначальником. Тим паче, що Герасимов теж для нього не є таким уже й великим авторитетом. І, напевно, полководницькі функції Путін тепер буде повністю забирати на себе. Я не можу уявити собі Бєлоусова, який би рулив безпосередньо розташуванням військ", — завершив  колишній депутат  російської Держдуми.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін запускає військову машину на довгу дистанціюНа третій рік повномасштабної російсько-української війни Володимир Путін змінив міністра оборони, щоб досягти зовсім іншої місії в Україні: змусити російську військову машину, що закостеніла, працювати так довго, як це потрібно. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини