Головна Новини Світ Росія Путін знову змінив начальника окупаційної армії в Україні: що пішло не так
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін знову змінив начальника окупаційної армії в Україні: що пішло не так

Михайло Теплинський мав розбіжності з головою генштабу

9 липня 2023, 22:50
Поділіться публікацією:

В середовищі російського  військового  керівництва знову відбулись зміни, а командувач генштабу Валерій Герасимов  віддавати накази  окупаційним силам в Україні більше  вже не буде.

Путін знову змінив начальника окупаційної армії в Україні: що пішло не так

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Як  пише Daily Mail, Герасимов залишається главою генштабу, але керувати  військовими діями тепер  буде 54-річний генерал-полковник Михайло Теплинський,  що до цього  призначення був  командувачем  російськими ВДВ.

Офіційного   повідомлення про ротації в керівництві окупаційними військами поки не було,  проте деякі джерела  інформують, що це станеться під час  проведення саміту НАТО в Литві 12 липня.

Ще інформують, що російський диктатор Володимир Путін зараз отямлюється від нещодавнього  заколоту ПВК "Вагнера", ще він сильно розгніваний поверненням до України керівників оборони маріупольської "Азовсталі", що мали перебувати на території Туреччини до кінця війни.

Відразу  після початку  наступу вагнерівців,  Путін звільнив декількох вищих армійських генералів, поміж яких  "маріупольський різник" Михайло Мізинцев і "генерал армагеддон" Сергій Суровікін.

До слова, представники британської розвідки називають Теплинського "одним із небагатьох високопоставлених російських генералів, що має авторитет та широку повагу серед рядового складу".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те,  хто замість Путіна вже може керувати РосієюНачальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов вважає, що бунт ПВК "Вагнер" під керівництвом Євгена Пригожина, який стався два тижні тому, дав зрозуміти – російське суспільство розірвано на дві частини, а РФ стоїть на межі громадянської війни. В аналогічному ключі висловився президент України Володимир Зеленський. Тим часом, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко визнав, що Пригожина і вагнерівців у Білорусі зараз немає, уточнивши, що ризиків їх розміщення в країні він не бачить. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини