Головна Новини Світ Росія Путінський план розчленування України: чи справді рф готує такий сценарій – на що розраховує Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

Путінський план розчленування України: чи справді рф готує такий сценарій – на що розраховує Кремль

Окупанти вже навіть не приховують своїх справжніх цілей у війні проти нашої країни

15 червня 2022, 10:25 comments2715
Поділіться публікацією:

У Санкт-Петербурзі на Економічному форумі росіяни показали схему адміністративно-територіального поділу України у разі їхньої перемоги. Чи справді країна-агресор готує такий сценарій? Чому навіть обговорення таких планів не викликає гострої реакції світу? Що слід зробити, щоб рашистський рейх, який знищує світовий порядок, впав? Видання "Коментарі" з цими питаннями звернулося до експертів.

Путінський план розчленування України: чи справді рф готує такий сценарій – на що розраховує Кремль

Карта російських пропагандистів про розподіл України. Фото: з відкритих джерел

Презентація карти розчленування України, значення та вартість, якої дорівнює нулю з багатьох причин, є дивною агонією путінського режиму

Експерт в Українському центрі суспільного розвитку Юрій Подорожній розмірковує наступним чином:

"Здавалося б, маємо черговий ідіотський план по розподілу України, який на Економічному форумі в Санкт-Петербурзі, презентував кремлівський пропагандист Олександр Коц. З одного боку, на цей план можна і не звертати увагу, бо з часів написання творів якимось Дугіним чи випуску фільму "Брат 2", таких планів була неймовірна кількість. Як правило, вони ретранслювались в пропагандиських ЗМІ – спочатку для маргиналів, а по мірі роботи пропаганди – и для і всього населення, що маргіналізувалось. Російська влада за допомогою пропагандистських методів впливу невдоволення росіян своїм економічним становищем спрямувало народний гнів у зовнішнього ворога".

З іншого боку, продовжує експерт, цей Економічний форум, роботу якого курує особисто путін, завжди був найпрестижнішим та респектабельним в очах західної політичної та бізнес еліти заходом, який проводить росія. Саме там відбувались не тільки спрямовані на економіку заходи, а й, не в останню чергу, просування "руского міра" в системі світобачень зрозумілих західній політичній та бізнес еліті.

"Саме тому презентація цієї карти, значення та вартість, якої дорівнює нулю з багатьох причин, є дивною агонією путінського режиму, – наголошує Юрій Подорожній. – Перш за все – тому що на економічному форумі демонструвати контраверсійну для усього світу думку про можливе розчленування України. Поділ України та новий територіальний устрій, який пропонує роспропагандонська машина, не коштує й виїденого яйця. Втім, цікавим є те, що в російській федерації продовжується туга за унітарним устроєм росії, який активно пропагується від Солженіцина та Жириновського до решти пошлої російської ліберальної еліти типу Навального. Вони всі правильно відчувають рух "їх росії" до прірви та розвалу. Та й нових ідей вони продукувати не можуть. Навіть столицю "нового адміністративно-політичного утворення після захоплення України" вони пропонують зробити Хмельницький. І ви думаєте, що на це є економічне, стратегічне, географічне пояснення? Та ні, все просто. Хмельницький їм зрозумілий. Не як місто, а як прізвище. А якщо пропагандоні визначають такі речі, то перспективи у них нуль".

Дивним експерт вважає поведінку іноземців, які відвідують цьогорічний Економічний форум.

"Невже після таких презентацій і кривавої війни в Україні, де гинуть десятки тисяч, і далі є бажання легітимізувати путінський режим?" – задається Юрій Подорожній риторичним питанням.

Путін завжди вважав приєднання західної України помилкою Сталіна і намірився її "виправити"

Політичний експерт Михайло Чаплига наголошує, що світом правлять знаки та міфи. І саме в такому світі, на його думку, існує Кремль.

"Російський президент путін вважає, що розпад СРСР це була якась спецоперація Заходу щодо усунення одного із центрів світового впливу. А сучасна росія є правоспадкоємицею СРСР. З чого почалося глобальне протистояння, що вилилося у війну в Україні? З того, що Кремль заявив, що Захід нібито обіцяв не лізти на схід заради об'єднання Німеччини і виведення звідти радянських військ. Причому, на думку путіна, з ним погоджується навіть папський престол. У путінській парадигмі – саме НАТО, а точніше США, порушили якусь обіцянку – і розширилися навіть на територію України. А тому Кремль сприймає цю війну як "історичну помсту". І хоче, щоб Україна, яка стала частиною того самого "колективного Заходу", який нібито обдурив СРСР, повторила шлях Німеччини та стала жертвою. Він хоче повернутися в точку "нуль", звідки все і почалося — перетворити Україну на ФРН та НДР, де НДР буде під контингентом Росії. Коло замкнеться", – пояснює експерт.

Звідси, на його думку, усі ці карти на форумах із розділом України. І – так чи інакше – відповідні плани країни-агресора, що просочуються тут і там.

"Швидше за все в лівій частині карти була частина, яка у мріях Кремля приєднана до Росії – дві східні області (Донецька та Луганська) та частина Півдня. Решта України на тій карті розділена навпіл, як ФРН та НДР. При цьому Кремль готовий обговорювати вихід до моря для "НДР" — питання Одеської та Миколаївської областей. путін завжди вважав приєднання західної України помилкою Сталіна і намірився її "виправити". Завдання України та цивілізованого світу – не дати цьому відбутися", – зазначає Михайло Чаплига.

Читайте на порталі "Коментарі" — колишній ватажок бойовиків "ДНР" спрогнозував розпад РФ, розповівши, що чекає на Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вацлав

17 червня 2022, 00:11

Пьяный бред безграмотного селюка.


Новини