Головна Новини Світ Росія Путіну довелося відповідати на питання Сі Цзіньпіна про війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Путіну довелося відповідати на питання Сі Цзіньпіна про війну в Україні

Позиції Москви та Пекіна не сходяться

15 вересня 2022, 22:10 comments1348
Поділіться публікацією:

Президенту РФ довелося пояснювати та відповідати на ряд питань про війну в Україні перед головою КНР Сі Цзіньпіном. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на публікацію в ТАСС, де Путін виправдовується.

Путіну довелося відповідати на питання Сі Цзіньпіна про війну в Україні

Володимир Путін і голова КНР Сі Цзіньпін (фото з відкритих джерел)

"Розуміємо ваші питання і Ваші заклопотаності з цього приводу і в ході сьогоднішньої зустрічі, звичайно, детально роз'яснимо і нашу позицію з цього питання, хоча ми і раніше про це говорили. Високо оцінюємо збалансовану позицію китайських друзів у зв'язку з українською кризою", — сказав Путін.

Судячи з того, що Путін повторно роз'яснює позицію РФ щодо війни в Україні, то позиції Москви і Пекіна не збігаються.

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, який сигнал Сі Цзіньпін у Казахстані надіслав Путіну. Президент Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпін вперше від початку пандемії коронавірусу відвідав іншу країну. Прибувши до Казахстану 14 вересня, він заявив президенту Касім-Жомарт Токаєву, що Китай підтримуватиме незалежність та територіальну цілісність Казахстану. Далі Цзіньпін вирушить до Узбекистану, де 15-16 вересня відбудеться саміт представників Шанхайської організації співробітництва (ШОС). На думку магістра державного управління, політолога, соціолога Володимира Волі, візит Сі Цзіньпіна – дуже показовий у тому сенсі, що першою країною відвідин став Казахстан. Він зазначає, що на саміті ШОС, що проходить  в узбецькому  Самарканді, зберуться лідери багатьох держав. І там такі китайсько-казахські акценти зробити було б неможливо. Саме тому, впевнений експерт, поїздці Сі Цзіньпіна до Узбекистану передувала його поїздка до Казахстану. Показовою в цьому сенсі, наголошує він, підтримка Китаєм зовнішньої політики казахстанського керівництва. А та останнім часом виглядає як явне охолодження відносин із РФ.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини