Головна Новини Світ Росія ПВК “Вагнер” намагалися купити зброю в Туреччині – розвідка США
commentss НОВИНИ Всі новини

ПВК “Вагнер” намагалися купити зброю в Туреччині – розвідка США

Зброю рашистські найманці намагалися у Туреччині купити для війни в Україні та в Малі

9 квітня 2023, 17:32
Поділіться публікацією:

Деякі з документів американської розвідки, які були оприлюднені напередодні в соцмережах містять інформацію, яка свідчить, що найманці “ПВК “Вагнер” намагалися придбати зброю в Туреччині. Про це повідомляє видання The Washington Post, пишуть "Коментарі".

ПВК “Вагнер” намагалися купити зброю в Туреччині – розвідка США

«Вагнерівці» намагалися озброїтися в Туреччині

Йдеться про отримання свідчення, про те що на початку лютого представники групи “Вагнер” “зустрічалися з турецькими контактами для закупівлі зброї та обладнання для місії “ПВК “Вагнер” в Малі та в Україні.

Також в одному зі звітів зазначено, що тимчасовий президент Малі Ассімі Гойта “підтвердив, що Малі може придбати зброю в Туреччині від імені найманців “Вагнер”. Разом з тим невідомо чи знав офіційний уряд Туреччини про такі перемовини й чи мали вони якийсь результат.

У виданні зазначають, що інформація про те, що одна з країн-членів НАТО могла допомагати Росії у війні проти України є вкрай небезпечною. Також варто врахувати той факт, що Туреччина блокує приєднання Швеції до лав НАТО. Речник уряду Туреччини відмовився від коментарів журналістам, а посольство Малі у Вашингтоні не відповіло на запит.

Також у документах є інформація по те, що “ПВК “Вагнер” планує залучати російських ув’язнених до бойових дій в Україні. Підкреслюють, що російські війська стали залежними від рядових солдатів. Як і у звітах, які стосуються Туреччини тут посилаються на “сигнальну розвідку”, тобто перехоплення. Це вважають одним з найпродуктивніших способів збору розвідданих. Та через виток є загроза, що ці канали можуть стати недоступними, якщо їх викриють.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що колишній офіцер ГРУ РФ перейшов на бік України — він хоче воювати проти путінського режиму в РФ заради свободи народів.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що з'явилася реакція США щодо навчання армії Китаю біля Тайваню. Представники Сполучених Штатів заявляють, що "уважно спостерігають" за навчанням китайської армії неподалік острова Тайвань.

Читайте також на сайті "Коментарі" – до Великодня взяти Бахмут: Рашисти зміцнюються на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини