Головна Новини Світ Росія Реакція Кремля на звинувачення у бік Росії щодо атак на об'єкти інфраструктури у Франції
commentss НОВИНИ Всі новини

Реакція Кремля на звинувачення у бік Росії щодо атак на об'єкти інфраструктури у Франції

Дмитрій Пєсков заявив, що Росія не причетна до диверсій у Франції, які стались перед початком Олімпійських ігор у Парижі.

29 липня 2024, 13:35
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речник Кремля Дмитрій Пєсков розкритикував західні ЗМІ, яки повідомляли, що Росія може бути причетна до атак на інфраструктурні об’єкти у Франції під час проведення Олімпійських ігор. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Реакція Кремля на звинувачення у бік Росії щодо атак на об'єкти інфраструктури у Франції

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Дмитрій Пєсков поскаржився, що західні медіа нібито безпідставно підозрюють Росію в атаках на об’єкти у Європі, зокрема у Франції.

"Дуже багато низькопробних ЗМІ, і навіть шановних — вони останнім часом не гребують нічим, щоб звинувачувати Росію буквально у всьому, що відбувається. Це не додає іміджу надійних джерел інформації цим ЗМІ", — сказав Пєсков, який назвав повідомлення іноземних видань черговими "качками" з бездоказовими звинуваченнями.

Нагадаємо, що за кілька годин до початку Олімпійських ігор у Франції стався масштабний транспортний збій. Серія навмисних підпалів на залізничних коліях у кількох французьких регіонах викликала зупинку руху поїздів по всій країні – тисячі пасажирів були заблоковані на вокзалах, зокрема і спортсмени.

За даними оператора швидкісних поїздів SNCF, це були сплановані диверсії, які мали на меті пошкодити інфраструктуру, а міністр транспорту Патріс Вергрієт назвав інцидент "злочинними діями".

Видання BBC вказало на можливу причетність Росії до диверсій у Франції. За їх словами, попри те, що Кремль завжди буде заперечувати атаки на інфраструктуру інших країн, Москва постійно викликає підозру. Зокрема масштабні підпали стались минулого року на залізниці у Німеччині, а також інциденти на польській залізниці, де викрили агентів Кремля. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за кілька днів до відкриття Олімпійських ігор у Франції затримали громадянина Росії, який планував дестабілізувати ситуацію в країні.

Також "Коментарі" писали, що на Олімпійських іграх освистали одну з країн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини