Головна Новини Світ Росія Репутація Путіна на кону: чи зможе диктатор виплутатися із непростої ситуації
commentss НОВИНИ Всі новини

Репутація Путіна на кону: чи зможе диктатор виплутатися із непростої ситуації

У РФ спостерігають за тим, як відреагує Путін на слова Кадирова про «кровну помсту» людині, якій обіцяв захист сам диктатор

сьогодні, 08:44 comments1111
Поділіться публікацією:

Голова Чечні Рамзан Кадиров пригрозив кровною помстою сенатору від Дагестана, лезгіну за національністю, Сулейману Керімову через те, що він нібито замовив його вбивство. Реальна причина такої заяви, вважає політолог Вадим Денисенко, полягає в тому, як буде поділена компанія Wildberries, один із найбільших маркетплейсів в РФ. При цьому, додає експерт, Керімов свого часу прямо натякнув, що цю компанію йому пообіцяв особисто диктатор Володимир Путін. А це означає, що вирішення цього питання було прямою гарантією Путіна, підкреслив Денисенко.

Репутація Путіна на кону: чи зможе диктатор виплутатися із непростої ситуації

Володимир Путін

При цьому він переконаний, що заява про кровну помсту — це спроба перебити "слово Путіна" "традиційними звичаями", які є частиною пакту між Путіним та Кадировим.

"Кадиров демонструє оточенню і російським елітам, що він не може програти, навіть якщо він протистоїть Путіну. Просто так здатися — означає, що далі роль чеченців в "охоронному бізнесі" по всій Росії буде падати. Треба віддати належне Кадирову — він знайшов формат, який не прямо підставляє Путіна. Адже він апелює не виключно до понятійних речей, а загортає їх в традиційні проторелігійні конструкції. І, тим самим, виводить з-під прямого звинувачення Путіна", — говорить Денисенко.

Разом з тим, додає експерт, Путін все ж прекрасно розуміє, що всі чекають на його реакцію. Також, всі знають стиль Путіна, який тягне час перш ніж щось вирішувати.

"Власне від того, як він поступить залежатиме його репутація, як імператора, людини, яка вирішує все без оглядки на умовності. Раніше в таких випадках він завжди карав обох", — додав політолог.

Втім, він визнає, що в даному випадку ситуація все ж є складнішою, адже Путін не може не покарати Кадирова, але як це зробити без втрат статус-кво в Чечні незрозуміло.

"Тому це початок серіалу. Довгого, але який обовʼязково завершиться або втратою впливів Кадирова або повтореннями демаршів від ряду менш впливових, але не менш наглих гравців. Багато в чому це повторення 90-х тільки на новому етапі розвитку і при більш сильній, але й більш корумповані державі", — відзначив політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Кадиров заявив, що його "замовили" і оголосив "кровну помсту".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини