Головна Новини Світ Росія РФ не хоче бачити представників ООН у Курській області: у Радфеді назвали причини
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ не хоче бачити представників ООН у Курській області: у Радфеді назвали причини

У Росії вважають, що правозахисникам ООН нічого робити в Курській області

14 серпня 2024, 10:39 comments2499
Поділіться публікацією:

Офіційний представник Управління верховного комісара ООН з прав людини Равіна Шамдасані заявила, що міжнародне відомство просило у Москви доступ до Курської області, щоб перевірити твердження про порушення прав людини українськими військовими. Вона наголосила, що зібрати інформацію про ситуацію в російському регіоні дуже складно без доступу до територій.

РФ не хоче бачити представників ООН у Курській області: у Радфеді назвали причини

Володимир Джабаров

Втім, у РФ цю ідею вважають "не надто вдалою". Як заявив сенатор Володимир Джабаров, у цьому регіоні зараз точаться бої і ніхто не зможе забезпечити безпеку співробітників місії.

Більше того, на думку сенатора, подібні дії з боку ООН можуть стати не більш ніж спробою виправдати дії Збройних сил України, які атакували регіон.

"Я думаю, що це не дуже хороша ідея, тому що, по-перше, там йдуть бої, там йде зачистка територій, і безпеку цим правозахисникам зараз забезпечити ніхто не може", — заявив він.

Ще одним "аргументом" на користь відмови на запит ООН Джабаров висловив припущення, що все це наперед підготовлена акція, яка проводиться з метою "облити брудом" російських військових.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що напередодні заступник постпреду Росії в ООН Дмитро Полянський під час неформальних слухань в ООН влаштував істерику щодо подій у Курській області. Він заявив, що Україна атакою на Курську область продемонструвала своє "справжнє обличчя", тому вона не заслуговує нічого крім поразки та капітуляції . При цьому Полянський заявив, що ті , хто сподівався, що ця " варварська атака " посіє розбрат серед росіян і налякає їх, робить фатальну помилку. Цей злочин згуртував російське суспільство , заявив Полянський.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини