Головна Новини Світ Росія РФ передала Вашингтону мирний договір по Україні: що хоче отримати Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ передала Вашингтону мирний договір по Україні: що хоче отримати Кремль

Журналіст Дмитро Гордон оприлюднив проект так званого мирного договору, який РФ уже передала США

3 липня 2024, 15:49 comments27859
Поділіться публікацією:

Росія передала США свій проект мирного договору з Україною, що передбачає поступку Києвом частини своїх територій. Ключові тези цього плану оприлюднив журналіст Дмитро Гордон, який отримав їх від своїх джерел.

РФ передала Вашингтону мирний договір по Україні: що хоче отримати Кремль

Переговори України і РФ

За словами Гордона, міністр внутрішніх справ РФ Володимир Колокольцев кілька днів тому привіз цей документ до Вашингтона.

Зокрема, за інформацією Гордона, у цьому "мирному договорі" вказано, що Україна повинна повністю залишити Донецьку та Луганську області.

Також там відзначено, що Росія передасть Україні Запорізьку АЕС та контроль над демілітаризованою 100-кілометровою зоною вздовж Дніпра до Чорного моря При цьому Київ повинен зобов'язатися не перекривати постачання води до Криму.

Окрім того, у договорі вказано, що Україна повинна закріпити в Конституції позаблоковий статус та не вступати до НАТО чи іншого альянсу. Також в Конституції повинно бути закріплено поняття "армії мирного часу" з чисельністю 350 тис. осіб і мати обмежений перелік озброєнь, наприклад, не більше 125 бойових літаків;

Також у договорі вказано, що Крим визначається як особлива демілітаризована територія з подвійним підпорядкуванням України та РФ.

Окрім того, РФ вважає, що США мають зняти заборону на постачання в Росію високих технологій, а також зняти санкції проти нафтогазового комплексу та банківської системи;

При цьому Росія готова обговорювати передачу Україні Запорізької та Херсонської областей у повному обсязі.

Також у проекті мирного договору вказано, що Росія не заперечує проти вступу України до ЄС.

При цьому у Кремлі вважають, що припинення вогню вздовж лінії фронту має бути запроваджене відразу після початку переговорів про перемир'я у форматі Росія-США-Китай-ЄС-Україна.

І ще, в РФ вважають, що необхідно відновити дію договору про ракети малої та середньої дальності, який повинна підписати Україна.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україну не хочуть приймати в НАТО і з приводу цього послали Зеленському сигнал.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини